Kakšna bo usoda fantomskih pogodb v NK Maribor?

Nogomet 7. Maj 20245:00 3 komentarji
Martin Milec
Martin Milec. Foto: Jure Banfi

NK Maribor sezono zaključuje v velikem slogu in kot najboljša ekipa letošnje pomladi. V ozadju pa tudi ob napovedani turški investiciji v zraku vse bolj visi vprašanje, kakšna bo podoba vijolic v prihodnji sezoni? Ter predvsem, kaj se dogaja s pogodbama športnega direktorja Marka Šulerja in kapetana Martina Milca.

V Mariboru znova diši po šampionskih časih.

Zasedba Anteja Šimundže je brez kančka dvoma najboljša slovenska nogometna ekipa leta 2024, temelji uspešne prihodnosti so nastavljeni. A ne gre prezreti niti dejstva, da bodo vijolice sezono končale brez lovorike, kar je v nogometnem mestu ob Dravi seveda vselej označeno kot neuspeh.

Začrtana smer, ki jo je po vrnitvi na vročo klop zarisal trofejni slovenski trener, je prava, dejstvo pa je, da se z vijoličastim vlakom v prihodnost ne bodo peljali vsi, ki so trenutno na njem. S koncem sezone se veljavne pogodbe namreč iztekajo Marku Zalokarju, Nemanju Mitroviću in Itsukiju Urati. Malo verjetno je, da bo kdo od omenjene trojice ostal v Ljudskem vrtu.

Marko Zalokar
Že nekaj časa je jasno, da bo Marko Zalokar Maribor zapustil brez uradnega nastopa. Foto: Jure Banfi

Pogodba se izteka tudi Aleksu Pihlerju, ki je v zadnjem obdobju ob krizi s poškodbami dobil celo mesto v osrčju mariborske obrambe. Je na ‘novem’ igralnem položaju pokazal dovolj, da mu bo klub ponudil novo sodelovanje? Verjetno pa nove priložnosti v Mariboru ne bo dobil več Marin Laušić. Javna skrivnost je, da razlogi niso samo nogometni.

Sta kapetan in športni direktor že podpisala pogodbi ali ne?

Ko pa pregledujemo seznam pogodb, ki se v vijoličastem taboru bližajo h koncu, v oči bodeta v oči predvsem iztekajoča se dogovora s kapetanom Martinom Milcem in športnim direktorjem Markom Šulerjem.

No, pravzaprav je Milec celo že javno govoril o tem, da je s klubom sklenil novo sodelovanje. To je poudaril po eni izmed tekem te pomladi, da pa bo njegova prihodnost še vedno povezana z Mariborom tudi po tej sezoni, je zelo odkrito namignil že decembra lani, ko smo ga gostili v Sportklubovem intervjuju.

Martin Milec
Znova je zdrav, znova igra, znova je za Maribor zelo pomemben. A Martin Milec vstopa v zadnje tedne svoje pogodbe z Mariborom. Foto: Uroš Skaza

Zelo podobna zgodba je tudi tista s športnim direktorjem Markom Šulerjem. V nogometnem Mariboru že nekaj časa kroži informacija, da je Korošec s klubom podaljšal sodelovanje. Da se bo to v resnici kmalu zgodilo, je prvi kadrovnik vijolic napovedal že ob zadnjem gostovanju v naši nogometni oddaji Pod prečko.

Zadržkov o tem, da bi nekdanji nogometaš štajerskega ponosa še podaljšal svoj ‘mandat’ na čelu športnega dela NK Maribor, po naših informacijah vsaj v uvodnih pogovorih o sodelovanju niso izrazili niti prihajajoči turški investitorji. Se pa tu morda še lahko kaj zaplete, saj veste, novi vlagatelji, novi pogledi …

Je v ozadju dobro premišljena strategija?

Zakaj torej Maribor še ni sporočil podaljšanja sodelovanja z omenjenima zelo pomembnima akterjema življenja v nogometnem mestu ob Dravi? Dobro vprašanje, kajne. Morda je to celo del komunikacijske strategije kluba iz Ljudskega vrta. Ne bo se namreč zgodilo prvič, da bo Maribor tako pomembne zadeve komuniciral z zakasnitvijo. Zadnji vijol’čni bojevnik Ažbe Jug je novo pogodbo z Mariborom denimo podpisal že s koncem lanske sezone, a je klub to obelodanil šele pred lanskoletnimi božičnimi prazniki.

nogomet prva liga telemach nk maribor ažbe jug
Ažbe Jug je sklenil novo pogodbo z NK Maribor. Foto: Uroš Skaza

Takrat je šlo za novoletno darilo navijačem, tokrat pa bi bila denimo novica o novi pogodbi za kapetana Milca dodatno širjenje pozitivne energije v dneh pred večnim derbijem. Vzemite to zgolj kot idejo …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje