Lorber hvaležen za priložnost, zdaj pa želi le še dodatno napredovati

Nogomet 2. Nov 202321:16 0 komentarjev
Marcel Lorber nogomet NK Maribor
Foto: Jure Banfi

Najmlajši v slačilnici članske ekipe NK Maribor Marcel Lorber je eden tistih, ki je v novi sezoni Prve lige Telemach najbolje vnovčil ponujeno priložnost, do katere je prišel tudi zaradi pravila o igranju igralca, ki je razpoložljiv za slovensko reprezentanco do 21 let.

Uveljavil se je pod Damirjem Krznarjem, ki je v njem videl nekaj več, tudi po prihodu Anteja Šimundže pa Marcel Lorber redno začenja tekme. V tej sezoni je v Prvi ligi Telemach zbral že 871 minut in se podpisal pod en zadetek ter dve asistenci. Dobre igre so poskrbele tudi za vpoklic v reprezentanco do 21 let, kjer oktobra ni dočakal debija, a vseeno dobil še eno potrditev, da dela dobro.

“Zgodilo se je dokaj nepričakovano, da sem postal član prvega moštva. Vedno sem bil hvaležen za vse minute. Na začetku sezone sem pridobil uvodne izkušnje, zdaj pa je to potrebno ponavljati, napredovati. Zavedam se pomena nenehnega dokazovanja. Imam še veliko rezerv, menim, da lahko še zelo napredujem,” je na novinarski konferenci pred Sportklubovo tekmo 15. kroga z Domžalami razmišljal mladi vezist vijoličastih.

Prvenec Marcela Lorberja v Prvi ligi Telemach:

Od zamenjave trenerja se je njegova vloga v ekipi nekoliko spremenila. Če je imel pod taktirko Krznarja na sredini igrišča v glavnem obrambne zadolžitve, pa ga je Šimundža pomaknil bližje nasprotnikovemu golu. Na zadnji pokalni tekmi proti četrtoligašu z Jurovskega Dola je to izkoristil in ob zmagi z 9:0 dosegel dva gola, to napadalno usmerjenost pa bo v soboto želel prenesti tudi na tekmo z Domžalami.

“Menim, da bodo igralci Domžal, po tem so znani, veliko tekli. Konstantni ‘presing’. Igralci Domžal so zelo borbeni. Mi moramo odgovoriti z enako ali celo večjo mero borbenosti in želje. Le tako lahko pridemo do vseh treh točk,” napoveduje Lorber.

nogomet nk maribor nš mura jan repas marcel lorber
Marcel Lorber je v tej sezoni v vseh tekmovanjih zbral že več kot 1300 minut. Foto: Jure Banfi

Lorber bo kot kaže v bližnji prihodnosti slovenskega nogometa stalnica

Zgodba Marcela Lorberja je posebna tudi zaradi njegove družine. Na tekmi z Rogaško je na klopi Slatničanov sedel Marcelov mlajši brat Žan, ki v zasedbi Oskarja Drobneta pri vsega 17 letih opravlja vlogo rezervnega vratarja. Pri Rogaški, od koder je v Maribor prestopil tudi Marcel, se v mlajših selekcijah dokazuje tudi najmlajši brat Anej, ki lahko igra tako v zvezni vrsti kot tudi v napadu.

“V družini smo dogovorjeni, da se o tekmi Maribor – Rogaška pred začetnim žvižgom ne pogovarjamo med sabo, taktika ostane skrita. Prepustiva se in potem po tekmi pokomentirava dogajanje,” se obračuna v preteklem krogu spominja Marcel, ki je bratoma namenil tudi izredno pohvalo. “Mislim, da smo vsi enako nadarjeni, najmlajši brat pa lahko res še veliko doseže,” je o svojih bratih še dodal Marcel.

Trener Maribora Ante Šimundža je Marcelu Lorberju namenil več svobode v napadu. Foto: Jure Banfi

Ante Šimundža je po koncu oktobrskega reprezentančega premora dejal, da se je Marcelu poznala odsotnost od kluba in dejstvo, da je na obeh kvalifikacijskih tekmah ostal brez minut. Mladi vezist je zdaj kot kaže znova dvignil samozavest in formo, z dejstvom, da mu selektor Milenko Ačimović ni namenil debija v selekciji do 21 let, pa se ne ukvarja. “Navkljub neigranju nisem razočaran. Nihče ni vedno v prvem planu, včasih moraš obsedeti na klopi. Se še dokazujem in priložnosti bodo prišle.”

Z dobrimi igrami v Prvi ligi Telemach b Marcel Lorber zagotovo med kandidati za igranje v nadaljevanju kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška. Prva priložnost za dokazovanje prihaja že v soboto, ko se Maribor odpravlja na gostovanje v Domžale. Tekma je na sporedu ob 17.30, že od 17. ure naprej pa boste lahko uživali v analizah naših gostov v studijskem delu prenosa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!