Ivica Kostelić oster: Smučanje ne gre v pravo smer

Alpsko smučanje 2. Nov 202319:53 0 komentarjev
Ivica Kostelić
Foto: Profimedia

Po izjemno uspešni smučarski karieri Ivica Kostelić vztraja v športu. Podal se je na morje, natančneje na jadrnico. In prav danes so mu v Splitu pripravili dobrodošlico, potem ko je s posadko na jadrnici ACI 40 osvojil naslov prvaka Mediterana v kategoriji 40. 43-letnik pa se je dotaknil tudi dogajanja v svojem nekdanjem športu.

26 zmag v svetovnem pokalu, pet malih in veliki kristalni globus. Štiri srebrne kolajne na olimpijskih igrah, cel komplet odličij na svetovnih prvenstvih. Za Ivico Kostelićem je izjemna kariera v alpskem smučanju, a 43-letni Hrvat je tudi po zaključku smučarske poti (2017) še naprej aktiven športnik.

Pa ne samo aktiven, tudi izjemno uspešen. Preselil se je med jadralce in prav te dni je v svojo zbirko lovorik na morju dodal novo. V kategoriji 40 je s posadko na jadrnici ACI 40 osvojil naslov prvaka Sredozemlja. Podporniki in najbližji so mu v Splitu pripravili prisrčen sprejem, na katerem pa je Kostelić spregovoril tudi o stanju v alpskem smučanju.

“Smučanje je kratek sprint, jadranje pa je bolj maraton. V jadranju moraš imeti strategijo in taktiko, kako razporediti moč in energijo. Tukaj je več adrenalina kot v smučanju, saj se boriš z morjem in konkurenco,” je za Index.hr primerjal oba športa, nato pa nadaljeval. “Smučanje izgublja zanimanje, ne gre v pravo smer. To je globalni šport, vodilni bi morali postopati tako, da bi postal še bolj globalen. A se ne širi,” je prepričan Zagrebčan.

Razočaran je, ker v letošnjem koledarju alpskega smučanja ni prostora za zagrebško preizkušnjo na Sljemenu. Toda ostaja optimističen. “Žal mi je, ker tekme ni več. A dela se na tem, da se čim hitreje vrne. Organizator, torej Hrvaška smučarska zveza, je našel način, da bi tekmo sponzorirali s pomočjo drugih sponzorjev. Seveda bi bilo lepo, če bi obstajala podpora mesta, a zagotovo bodo šle stvari naprej. Rabimo samo zeleno luč krovne zveze FIS,” je še dodal Kostelić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!