Maribor dočakal izgubljenega sina, čaka pa še dva novinca

Nogomet 12. Feb 202418:00 1 komentar
nogomet Marko Šuler nk maribor
Marko Šuler Foto: Uroš Skaza

Ob vstopu v nov teden imajo v Mariboru veliko razlogov za zadovoljstvo. Zmaga nad Aluminijem s sedmimi doseženimi zadetki je najboljša možna popotnica v drugi del sezone, v teh dneh pa bo dokončno sestavljena tudi kadrovska slika vijolic pred nadaljevanjem Prve lige Telemach. Dogaja se tako na področju prihodov kot tudi odhodov. Ljudski vrt zapušča Max Watson.

“Spoznanje, da smo zabili sedemkrat, omogoča zadovoljstvo, ne smemo pa biti in nismo evforični,” je po visoki zmagi nad Aluminijem včeraj razmišljal trener vijolic Ante Šimundža.

Strateg Maribora je to zimo skupaj s športnim direktorjem Markom Šulerjem v Ljudskem vrtu izvedel precejšnjo prenovo kadra, za katere oceno je še prezgodaj, v celoti pa še ni končana. Prestopni rok v Prvi ligi Telemach se zapira 15. februarja, do takrat pa bo pod Kalvarijo še živahno.

Kaj še pripravljajo snovalci kadrovske politike v Ljudskem vrtu? Foto: Jure Banfi

Rafiu je nazaj, Beugre bo kmalu, še prej pa Repas?

Kot smo že poročali, je nekje na poti med Domžalami in Mariborom Žiga Repas. Kluba zaključujeta še zadnje pogovore o prestopu, rumena družina pa si na račun prodaje mlajšega izmed bratov Repas ne more obetati odškodnine, temveč zgolj odstotke ob morebitni naslednji prodaji produkta njihove akademije.

Se pa je vijoličastim na začetku tega tedna vseeno pridružil nov obraz oziroma bolje rečeno izgubljeni staroselec, ki je zaradi administrativnih preprek v celoti zamudil zimske priprave. V mestu ob Dravi je znova Nigerijec Ishaq Rafiu, ki je bil pri Šimundži že prej popolnoma prečrtan, zdaj pa je prvi mož mariborske stroke bržkone že kar malce pozabil nanj. Kakšna bo prihodnost 23-letnika, še ni jasno. Zagotovo pa ne bo več povezana z Ljudskim vrtom.

Ishaq Kayode Rafiu je končno prispel v Ljudski vrt. Drugo poglavje. FOTO: Guliverimages.

Zato pa po drugi strani Šimundža nestrpno pričakuje drugega Afričana Edgarda Beugreja, ki mora v Slonokoščeni obali še zaključiti potrebne birokratske postopke, s katerimi bo pridobil vizo za igranje nogometa v Evropi in se bo nato preselil v Maribor. Po naših informacijah naj bi se vijolicam na treningih pridružil naslednji teden, kar pomeni, da bo zagotovo izpustil prihajajoče gostovanje v Murski Soboti, bržkone pa bo manjkal tudi na dvoboju z Bravom, ki bo odigran v četrtek, 15. februarja.

Watson odhaja nazaj na Švedsko

Na tekmi z Aluminijem smo v kadru vijoličastih zaman iskali Maxa Watsona, za katerega je že nekaj časa jasno, da ne bo več dolgo član Maribora. Potem ko se je saga o odhodu švedskega branilca vlekla kar nekaj časa in je vmes zavrnil celo možnost selitve na Madžarsko, je Watson zdaj očitno našel nov klub. Kot poročajo švedski mediji, zadevo pa so potrdili tudi naši viri, bo namreč oblekel dres Nörkoppinga in se vrača med švedsko elito.

Max Watson po dveh letih zapušča Ljudski vrt. Foto: Uroš skaza

V kadru vijolic na lokalnem derbiju s šumarji ni bilo niti odpisanega Erica Castra, je pa Ante Šimundža med osemnajsterico kandidatov za nastop na tekmi uvrstil Marina Laušića, ki pa naposled ni stopil na zelenico. Nobeno presenečenje ne bo, če bo tudi Hrvat v naslednjih dneh našel novo sredino za nadaljevanje kariere.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje