Nora statistika Hrvata, ki je navdušil v Stožicah. “Bolje ne bi moglo biti.”

Nogomet 12. Feb 202415:00 0 komentarjev
Patrik Mijić po tekmi z Olimpijo. FOTO: SK.

Patrik Mijić, hrvaški novinec v napadu Rogaške, je že ob debiju v prvi slovenski nogometni ligi navdušil in nadaljeval s sijajno strelsko formo, ki jo je kazal na pripravljalnih tekmah. Smo v Prvo ligo Telemach dobili novega golgeterja?

“Za nami je zelo dobra tekma za gledalce, ki so lahko na sicer ne najboljšem igrišču , ki ni dovoljevalo dobre igre, videli veliko. Kar štiri gole. Dobra tekma. Svoji ekipi bi čestital na borbi, Olimpiji pa na dobri tekmi in temu, da se je vrnila po dveh golih zaostanka. Nam je lahko žal, da smo izgubili dve točki. Vodili smo z 2:0. Ko za nameček gol prejmeš v zadnji minuti, v sodnikovem dodatku, potem seveda ne moreš biti zadovoljen,” je po tekmi v Stožicah, kjer je Rogaška proti Olimpiji vodila z 2:0, a potem v zadnjih 15 minutah zapravila vodstvo in se morala sprijazniti z remijem z 2:2, povedal Patrik Mijić.

Že ob debiju navdušil s štirimi goli, potem jih je zabil še pet

25-letni hrvaški napadalec je v Rogaško Slatino prišel pred kratkim in že na prvi pripravljalni tekmi dal vedeti, da se v njegovih nogah skriva ogromen potencial. Ob debiju je zabil štiri gole, na naslednjih dveh prijateljskih tekmah pred nadaljevanjem prvenstva pa še štiri. V soboto je zadel še ob prvenstvenem debiju. Štirje nastopi, devet golov. Ni slabo …

“Na pripravah mi je šlo zelo dobro, zabil sem osem golov. Tudi v prvenstvo sem štartal dobro. Boljšega začetka si nisem mogel zaželeti. Zabil sem gol Olimpiji v Ljubljani. Upam, da bom v podobni strelski formi tudi v nadaljevanju sezone in bom ekipi pomagal do obstanka,” je povedal nogometaš, ki je v prvi polovici sezone igral za ViOn v prvi slovaški ligi, pred tem pa leto in pol nastopal za Dornbirn in Horn v drugi avstrijski ligi. Zdaj je prišel v Slovenijo.

Gol Patrika Mijića v Stožicah:

O slovenski ligi je vedel veliko

“O prvi slovenski ligi sem vedel veliko. Sem s Hrvaške, slovensko ligo sem spremljal. Imam tudi dosti prijateljev, ki so že igrali v slovenski ligi. Vsak, s katerim sem se pogovarjal, mi je svetoval, naj pridem sem. Igram v prvi ligi. Verjamem, da se bo pokazalo, da je moj prihod v Rogaško dobra odločitev in nisem naredil napake,” je povedal nogometaš, ki prihaja iz Slavonskega Broda.

“Kakovost lige je dobra, mojega kluba pa prav tako. Vsaj, če sodim po tem, kar smo pokazali danes. Prepričan sem, da bomo s tako igro obstali. Le naprej moramo igrati tako. Kakovosti nam ne manjka. Moramo delati le na koncentraciji. Da takrat, ko vodimo z 2:0, tudi zmagamo. Da se pametneje odzovemo v nekaterih situacijah. Sem optimist,” je nadaljeval 186 centimetrov visoki napadalec, ki je prišel, da bi Rogaški pomagal obstati med prvoligaši. Trenutno je na zadnjem mestu, toda po prikazanem na uvodni tekmi v letošnjem letu …

Rad bi šel po poti Nejca Gradišarja

“Glede obstanka v ligi sem optimist. Čim sem prišel sem, sem optimist. Ne bi prišel, če bi bil prepričan, da bom izpadli. S tako igro bomo v gosteh lahko zagotovo presenetili vsako ekipo, doma pa nabirali točke,” je dejal nogometaš, ki je v Rogaško prišel kot menjava za Nejca Gradišarja. Ta je po odlični prvi polovici sezone, v kateri se je prebil celo do reprezentance in v njenem dresu že v prvem nastopu zadel, pozimi za rekordno odškodnino prestopil na Madžarsko.

“Najprej čestitke Nejcu na res sijajni prvi polovici sezone. Spremljal sem ga. Ne bi imel nič proti, če bi bila moja zgodba podobna. Upam, da ga bom z goli uspel nadomestiti,” je za konec še povedal Mijić, ki je svojo slovensko nogometno zgodbo začel na sijajen način.

Če se po jutru dan pozna, potem smo v Prvo ligo Telemach dobili pravega golgeterja …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!