Mariborčani odpotovali v Armenijo, cilj je napredovanje

Nogomet 13. Jul 202114:14 1 komentar
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Maribora so se odpravili na zahtevno gostovanje v Armenijo, kjer bodo v četrtek lovili uvrstitev v 2. krog kvalifikacij za Uefino konferenčno ligo. Vijoličasti bodo na drugi tekmi naredili vse, da izločijo Urartu, ki je v Ljudskem vrtu padel z 1:0.

Maribor je v novo sezono vstopil povsem prenovljen, navkljub pomlajenemu kadru pa uspešno opravil s prvim uradnim testom. Urartu je v štajerski prestolnici padel z 1:0, potem ko je edini gol na tekmi v 56. minuti dosegel Nino Žugelj. Trener Simon Rožman je prejšnji teden v ogenj od prve minute poslal kar tri najstnike, neizkušenost pa se je v določenih trenutkih tekme močno poznala.

Armenski tekmec, ki ima zelo pestro zasedbo, je bil predvsem v drugem polčasu po vstopu Olega Polyakova zelo neugoden, a na srečo Maribora ostal brez izenačenja. V taboru vijoličastih se zavedajo, da bo povratna preizkušnja zelo zahtevna, a so prepričani, da bodo v Armeniji prišli do željenega rezultata.

Pred nami je ena zahtevna tekma. Mislim, da se je že na prvi tekmi videla zahtevnost tekmovanja. V tem tednu smo naredili vse, kar smo si želeli. V Armenijo definitivno ne odhajamo s ciljem, da bi se branili. Skušali bomo dominirati. Želimo si, da bo potek tekme odvisen od nas samih in da ne bomo v neke riziku. To je naša želja. Zelo pomemben bo začetek tekme, uvodnih 15 minut. Po vzpostavljenem ravnotežju pa moramo pokazati svojo kvaliteto in izpolniti osnovni cilj, to pa je napredovanje,” je pred potjo v Everan povedal Rožman.

Napoved trenerja Maribora Simona Rožmana pred povratno tekmo:

Na prvi tekmi se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal vratar Ažbe Jug, ki ga tudi na povratni tekmi čaka težko delo. Vratar Maribora je za potezo prvega polčasa poskrbel v 35. minuti, ko je pri izidu 0:0 zaustavil Melkonyana, ki se je izognil ofsajd zanki in se znašel v zares lepi priložnosti.

Vemo, kaj je bilo na prvi tekmi dobrega in kaj slabega. Slednje bomo poskušali popraviti in vse skupaj nadgraditi ter se iz Armenije vrniti s pozitivnim rezultatom,” je za uvod povedal Jug.

Vratar Maribora Ažbe Jug o načrtih za povratno tekmo:

Povratna tekma Urartuja in Maribora je na sporedu v četrtek ob 18. uri po slovenskem času. Vijoličasti so v Armenijo odpotovali predčasno, saj se želijo privaditi na zahtevne vremenske pogoje. Vremenska napoved je sicer ugodna, saj naj bi se v Erevanu v četrtek ob dežju ohladilo. To pomeni, da se temperatura po napovedih naj ne bi dvignila nad 28 stopinj Celzija in da bodo pogoji za igro podobni tistim na prvi tekmi.

Ažbe Jug o pogojih za igro in o možnostih za napredovanje:

Kvalifikacije konferenčne lige, 1. krog:

Četrtek, 15. julij ob 18. uri:
FC Urartu – NK Maribor

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje