Na izhodnih vratih Olimpije tudi ikona navijačev in najboljši strelec

Nogomet 8. Jan 202416:05 4 komentarji
Mustafa Nukić
Foto: Jure Banfi

Kaj se dogaja v ljubljanski Olimpiji? Nadaljuje se odhodi iz zmajevega gnezda, šampionska ekipa, ki je v letu 2023 spisala izjemne zgodbe o uspehu, razpada. Na izhodnih vratih kluba sta Mustafa Nukić in Rui Pedro.

Nogometaši Olimpije so se v nedeljo zvečer prvič v novem letu zbrali na večerji pred začetkom priprav na drugi del sezone. Civilna oblačila so včeraj zamenjali za športno opremo in se pod vodstvom Zorana Zeljkovića podali novim izzivom naproti.

Ko je govora o moštvu, ki je v zmajevem gnezdu končala leto 2023, sta na seznamu Ljubljančana manjkali dve imeni. Aljaž Krefl in Nemanja Gavrić, ki sta v Prvi ligi Telemach okrepila Celje oziroma Radomlje. Kaj kmalu pa se bodo omenjenemu dvojcu očitno pridružili še nekateri posamezniki, ki v dresu zmajev niso več zaželeni.

V Olimpiji so na obzorju nove kadrovske spremembe. Foto: Aleš Fevžer

Ikona kluba ne trenira več s soigralci

Eden izmed njih je Mustafa Nukić. Napadalec, ki je s pripadnostjo zmajevem grbu postal ikona navijačev, je v tej sezoni pri šestih zadetkih v vseh tekmovanjih, s čimer je bil drugi najboljši strelec Olimpijine jeseni. Čeprav sta odigrala precej več minut sta bila strelsko manj uspešna Brazilec Pedro Lucas, ki je dosegel pet golov in Admir Bristrić, ki v 1244 minutah na igrišču v tej sezoni sploh še ni dosegel zadetka.

Nukić, ki je leta 2022 z Olimpijo podpisal triletno pogodbo, naj bi po naših informacijah ‘na hladno’ postavila klubska uprava, ki pa bo zdaj morala najti način, kako se raziti z ljubljencem ljubljanskega nogometnega občinstva, ki ima pogodbo z zeleno-belimi vse do poletja 2025. O tem, da 33-letnik ni več zaželen v zmajevem gnezdu in da ne trenira več s soigralci, poroča tudi Planet nogomet.

Mustafa Nukić je v Olimpiji nezaželen. FOTO: alesfevzer.com

Pred odhodom tudi nezadovoljni Pedro

Vodstvo Olimpije bi si verjetno želelo, da bi imel tako dolgo pogodbo s klubom sklenjeno Rui Pedro. Pa je nima, Portugalec bo namreč že ob koncu te sezone lahko klub zapustil kot prost nogometaš. Daleč najboljši posameznik zmajev v tej sezoni nove s klubom tudi zaradi nejasne prihodnosti zeleno-belih ne želi podpisati, podobno kot Nukić pa bo se bo posledično v naslednjih dneh pri Ljubljančanih znašel na stranskem tiru.

Tam je že nekaj časa tudi Pascal Estrada, ki je prav tako vstopil v zadnje pol leta svoje pogodbe z Olimpijo, za katero pa v tej sezoni sploh ni igral.

Odgovore na to, kaj se dogaja v ljubljanski Olimpiji, bomo verjetno dobili na jutrišnji novinarski konferenci, ko dobimo morda kakšen odgovor na to, kdo bo poleg vratarja Gala Lubeja Finka še okrepil ekipo, ki se želi z vse močnejšim Celjem boriti za državni naslov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje