Hrvaški tretjeligaš presegel slovenski ligaški prestopni rekord

Nogomet 8. Jan 202416:01 0 komentarjev
Kustošija v hrvaški tretji nogometni ligi po 15 odigranih krogih zaseda sedmo mesto. Foto: NK Kustošija

Hrvaškemu nogometnemu tretjeligašu Kustošiji, ki je lani Barceloni za 1,5 milijona evrov prodal mladega branilca Mikayila Fayeja, je znova uspel veliki met.

Kot poroča vselej dobro obveščeni italijanski nogometni novinar Fabrizio Romano, se Kustošiji znova obeta bajna odškodnina za enega od njihovih nogometašev. Potem ko je hrvaški tretjeligaš lani za 1,5 milijona evrov Barceloni prodal Nigerijca Mikayila Fayeja, se mu zdaj nasmiha prodaja še enega najstnika, in sicer 17-letnega Dina Klapije.

Za mladega napadalca so se ogreli pri nemškemu prvoligašu Leipzigu, ki je za Klapijo odštel kar 5,2 milijona evrov, Zagrebčani pa so za nameček upravičeni tudi do 10-odstotnega zneska v primeru naslednje prodaje nogometaša. Romano še dodaja, da je mladenič zdravniški pregled pri novem klubu že opravil.

Za kako visok znesek gre, dovolj nazorno pove podatek, da je hrvaški tretjeligaš svojega člana prodal za višji znesek kot znaša absolutni prestopni rekord v prvi slovenski ligi. Tega je že leta 2016 postavila Olimpija, ki je tedaj za pet milijonov evrov moskovski Lokomotivi prodala Ezekiela Hentyja.

Klapija se je sicer Kustošiji pridružil lanskega marca iz FC New Yorka, ki je del nogometnega konglomerata Manchester Cityja. Čeprav je rojen v ZDA pa se je zaradi hrvaških korenin odločil za hrvaški potni list in lani že debitiral za mlado hrvaško vrsto do 17 let. Kot še piše hrvaški portal index, so se poleg Leipziga za Klapijo zanimali tudi Dinamo Zagreb, Arsenal in Borussia Dortmund.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!