Najboljši igralec lige ujet v vrtinec brez izhoda

Nogomet 30. Jan 202412:06 0 komentarjev
Rui Pedro bo Foto: Jure Banfi

V najboljših letih kariere se je Rui Pedro kljub odlični nogometni jeseni znašel v situaciji, ki za profesionalnega nogometaša pomeni pravo nočno moro.

Če bi v slovenskem nogometu podeljevali nagrade za najboljšega igralca prvoligaške jeseni, bi priznanje romalo v roke Ruija Pedra.

Nekdanji mladinec Porta, ki je nase opozarjal do te mere, da je za prvo ekipo portugalskega velikana zaigral tudi v ligi prvakov, je v dresu ljubljanske Olimpije oživil svojo kariero, ki ga je izpod bleščečih luči kultnega stadiona Dragao peljala v nižjeligaško portugalsko konkurenco. V tej sezoni je 25-letnik v vseh tekmovanjih dosegel že 12 zadetkov in bi moral biti v drugem delu sezone eden glavnih adutov Zorana Zeljkovića, ko bo trener zmajev s svojimi varovanci lovil Celjane na vrhu lestvice Prve lige Telemach.

Rui Pedro je v tej sezoni zablestel v polnem sijaju. Foto: Aleš Fevžer

Pedro se je znašel v slepi ulici

A že nekaj časa je jasno, da se to ne bo zgodilo. Pol leta pred iztekom pogodbe se je Pedro, ki ne želi podaljšati sodelovanja z Olimpijo, znašel v nemilosti klubske uprave in je v zadnjih dneh namesto na pripravah članskega moštva v turškem Beleku telesno pripravljenost ohranjal med treningi z mladinci zeleno-belih. “Če vprašate mene, bi imel najraje, da bi podpisal dolgoročno pogodbo. A klub je na prvem mestu, to mora razumeti tudi on. Kar se tiče skupine igralcev, ki trenirajo posebej, sledim navodilom kluba,” je situacijo glede vsestranskega napadalca v začetku leta opisal Zeljković.

Pogajanja o tem, da bi Portugalec vendarle podpisal novo pogodbo, so se spremenile v pravo telenovelo. Pedro si je nekajkrat premislil o tem, ali bi ostal ali bi šel, pogovori so obtičali v slepi ulici, iz katere trenutno ni poti, ki bi ga peljala na zelenico v dresu prvega moštva Olimpije. Hkrati pa se je tudi januarski prestopni rok prevesil v zaključno fazo, že jutri bo nogometna tržnica v marsikateri državi zaprta, številna prvenstva pa bodo vendarle odprta vrata puščala še globoko v februar.

Zimski prestopni rok v Prvi ligi Telemach se bo zaprl 15. februarja.

Težava Pedra je torej ta, da se mu počasi izteka manevrski prostor za iskanje novih delodajalcev, če želi v drugem delu sezone sploh igrati nogomet. Govorice o zanimanju portugalske Vitorie so bile res zgolj in samo govorice, vmes se je po naših informacijah igralcu odpirala tudi pot na Kitajsko, a so zadeve ostale pri zanimanju in brez konkretne ponudbe za 25-letnika.

Pedru grozi, da bo v drugem delu sezone povsem na hladnem. FOTO: Jure Banfi.

Športni direktor Olimpije Goran Boromisa je javno izpostavil, da najboljši jesenski posameznik zmajev kluba ne bo zapustil za 100.000 ali 200.000 evrov, kar je očitno odgnalo vse, ki bi se utegnili zanimati za usluge Portugalca. Slednji je tako trenutno v vse težjem položaju, namesto da bi vnovčil izvrstno polovico sezone z odmevnim prestopom ali skušal zadevo še nadgraditi v drugem delu tekmovalnega obdobja, se lahko sicer za sodelovanje prostih rok dogovarja z novimi delodajalci, a bo pri tem pol sezone brez nogometa, kar pa je v ‘zlatih letih’ kariere za profesionalnega nogometaša prava nočna mora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!