Ne le Vidovška, tujina kliče tudi kapetana zmajev

Medtem ko se ljubljanska Olimpija, v zadnjem obdobju sicer z nekaterimi spodrsljaji, približuje državnemu naslovu, se v ozadju klubsko vodstvo že pripravlja na pestro prestopno poletje. Na radarju tujih klubov se je pričakovano pojavilo kar nekaj imen, ki so v tej sezoni pri zeleno-belih opozorila nase. Naslednji, za katerega so Ljubljančani zavrnili ponudbo, je kapetan zmajev in slovenski reprezentant Timi Max Elšnik.

Potem ko je v minulem tednu močno naraslo zanimanje za vratarja Olimpije Matevža Vidovška, ki ga lovi kopica angleških in italijanskih prvoligašev, Gazzetta dello Sport trdi celo, da se zanj zanima torinski velikan Juventus, in ko Delo poroča o tem, da so zmaji že pozimi zavrnili dva milijona evrov visoko ponudbo za Svita Sešlarja, je naslednji v vrsti nogometašev, ki bi lahko po koncu sezone zapustili zmajevo gnezdo Timi Max Elšnik.

Kapetan Olimpije, ki je na drugem mestu Olimpijine lestvice po nastopih s kapetanskim trakom v samostojni Sloveniji nedavno prehitel Dušana Kosića in zaostaja le še za Nihadom Pejkovićem, je v tej sezoni Prve lige Telemach odigral 26 tekem ter dosegel štiri zadetke in prav toliko asistenc. Še bolj nenadomestljiv, kot na igrišču, pa je Elšnik v slačilnici, kjer je s svojo energijo in profesionalnostjo poleg trenerja Alberta Riere najbolj zaslužen za to, da so zmaji v tej sezoni absolutno dominantna sila slovenskega nogometa.

Timi Max Elšnik je trenutno tržno eden najbolj zanimivih nogometašev v zasedbi zmajev. Foto: jure banfi

Belgijci ponujajo premalo

Povsem logično je, da je tudi Elšnik tako postal zanimiv tujim klubom, Olimpija je po naših informacijah zanj že prejela ponudbo iz Belgije. Poslal naj bi jo Charleroi, ki trenutno zaseda 8. mesto v tamkajšnjem prvenstvu. “Zebre” sicer že imajo nekaj izkušenj z nakupovanjem v slovenski ligi, leta 2019 so namreč od Domžal odkupile napadalca Shamarja Nicholsona in ga lansko zimo v moskovski Spartak prodale za kar 8 milijonov evrov.

A nedavna ponudba Charleroija za kapetana Olimpije, ki ni presegla milijon evrov, naj še zdaleč ne bi zadovoljila apetitov vodilne ekipe Prve lige Telemach in je bila hitro zavrnjena. Se bodo Belgijci vrnili? Kdo ve, črno-beli pa verjetno tako ali tako ne bodo dolgo ostali edina ekipa, ki lovi vezista zmajev.