Nov velik prestop, Domžale blizu milijonskega zaslužka

Nogomet 26. Jul 202113:18 > 18:43 0 komentarjev
Dario Kolobarić . Foto: Aleš Fevžer

Po mladem vezistu Tamarju Svetlinu, ki je odšel v Celje, je na izstopnih vratih Domžal, te so po koncu prejšnje sezone ostale tudi brez branilca Gregorja Sikoška, še prvi napadalec Dario Kolobarić. Že danes bo podpisal triletno pogodbo z beloruskim prvoligašem Šahtjor iz Soligorska. Odškodnina bo presegla pol milijona evrov.

Po mladem Tamarju Svetlinu, ki je v Celje odšel za približno 350 tisoč evrov, bodo Domžale kar nekaj denarja zaslužile še na račun svojega prvega napadalca Daria Kolobarića.

Enaindvajsetletnik odhaja v Belorusijo, po naših informacijah pa bodo Domžale z naslova odškodnine zanj s strani Šahtjorja Soligorska prejele okoli 600 tisoč evrov odškodnine. To pomeni, da bodo v Domžalah z dvema prodajama letos poleti zaslužili že skoraj milijon evrov.

Kolobarić, ki ga ni bilo v kadru za nedeljsko prvenstveno tekmo proti Mariboru, ki so jo Domžale izgubile z 1:3, bo triletno pogodbo s Šahtjorjem podpisal že danes, kot smo izvedeli.

Minimalna možnost, da zaigra še na Finskem

Odhod novega nosilca igre pa zagotovo ni razveselil trenerja Domžal Dejana Djuranovića, pred katerim je četrtkova pomembna evropska tekma. Po remiju z 1:1 na svojem stadionu bo na Finskem proti Honki iskal napredovanje v 3. krog kvalifikacij za Konferenčno ligo.

Obstajale naj bi sicer minimalne možnosti, da bi na Finskem zaigral tudi Kolobarić, a se to skorajda zagotovo ne bo zgodilo.

Kolobarić je imel pogodbo z Domžalami do leta 2023, v klub pa je prišel leta 2015 kot 15-letnik. V članski ekipi Domžal je debitiral v sezoni 2018/19 in že v prvih treh nastopih dosegel tri gole. Zadetkov je bilo potem še 12.

V 49 nastopih v vseh tekmovanjih je Kolobarić dosegel 15 golov. V tej sezoni v treh evropskih nastopih ni zatresel nasprotnikove mreže.

Domžale ostale brez treh nosilcev

Domžale, ki so letos poleti v klub pripeljale le mladega bosanskega bočnega branilca Enesa Alića, in njegovega rojaka, povratnika v klub Nermina Hodžića, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, na začetku sezone tako (p)ostajajo kadrovsko podhranjene.

Spomnimo, po izteku pogodbe je po koncu prejšnje sezone odšel tudi izkušeni bočni branilec Gregor Sikošek, ki je okrepil Maribor. Domžale so torej letos poleti ostale brez kar treh pomembnih igralcev iz prejšnje sezone.

Do konca prestopnega roka zato lahko pričakujemo tudi kak prihod, čeprav je po drugi strani jasno, da bo šel precejšen del zaslužka odšel tudi na račun izgub, ki so nastale zaradi pandemije novega koronavirusa in nekaterih ne najbolj posrečenih poslovnih odločitev v nedavni preteklosti.