Nove rošade v NK Olimpija, bo v pisarne prišel še en Nemec?

Nogomet 3. Avg 202215:58 > 17:12 1 komentar
Manjša zmaga vodstva Olimpije, ki pa ne pomeni nobene spremembe. FOTO: Aleš Fevžer.

Pri NK Olimpija je glede kadrovanja še vedno pestro. V teh dneh je prišlo do novih trenerskih rošad v mlajših selekcijah. Pisarne so še vedno prazne, na obzorju naj bi bile rešitve glede poslovnega in športnega direktorja, ki bo najverjetneje prišel iz Nemčije. Nekaj menjav se obeta tudi v igralskem kadru.

Olimpija je v novo prvenstveno sezono vstopila odlično, zmagala je na vseh treh tekmah in v 4. krog, ko jo v nedeljo čaka derbi proti Mariboru v Ljudskem vrtu, vstopa stoodstotna, z vrha lestvice.

Medtem ko na igrišču in v ekipi, ki jo uspešno vodi Albert Riera, stvari delujejo brezhibno, je precej drugače v pisarnah, ki so še naprej skorajda povsem prazne. Pravzaprav so ob nemškem predsedniku Adamu Deliusu, nemškem podpredsedniku Christianu Dollingerju, hrvaškem direktorju Igorju Barišiću in hrvaškem tehničnemu direktorju Goranu Borimisi, ki pa se bolj kot v klubu pojavljajo le na tekmah (pa še to ne vedno vsi), sta v njih le še Tina Bračko in Ines Špelič.

Prva skrbi za računovodstvo, druga pa je po odpovedi, ki jo je dobil Borut Antončič, poprijela za naloge poslovne sekretarke. Za odnose z javnostjo so v klubu, vsaj začasno, najeli zunanjo agencijo Sport Media Focus, katere solastnik je Darko Klarič, sicer idejni vodja NK Bravo.

Poslovnega in športnega direktorja Olimpija trenutno še nima. Po naših informacijah naj bi poslovni direktor najverjetneje postal Igor Pogačar, zunanji svetovalec predsednika uprave Gorenjske banke, pri kateri je Olimpija pred kratkim dobila kredit za kritje plač za člansko ekipo. Mimogrede, pri zagotovitvi plač za člansko ekipo za zadnji mesec naj bi priskočili na pomoč tudi pri Mestni občini Ljubljana.

Ime naslednika Mladena Rudonje na mestu športnega direktorja še ni znano, a naj bi ga predsednik Delius skorajda zagotovo pripeljal iz Nemčije.

Nove trenerske menjave v mladinskih selekcijah

Nove rošade so se medtem zgodile tudi v mladinskih selekcijah. Rok Baskera, dozdajšnji trener selekcije do 15 let, je odšel. Svoje mesto je bojda izgubil, ker pri vodenju ekipe ni poslušal nekaterih navodil direktorja Barišića.

Trener selekcije do 15 let je tako postal Jaka Kajtazović, ki je do zdaj vodil kadete (selekcija do 17 let), tam pa ga je nasledil Jasmin Jerić, ki je pred tem vodil mladince (do 19 let). Ti so zdaj brez trenerja, ki ga v klubu pospešeno iščejo. Vodja mladinskega pogona je sicer še zmeraj pred kratkim nastavljeni Boštjan Miklič.

Trener Albert Riera okrepitve išče predvsem v napadu.

Pospešeno iskanje okrepitev v napadu

Kadrovanje članske ekipe? Na izhodnih vratih je 20-letni senegalski napadalec Lamine Tall, ki prihodnosti pri Olimpiji, za katero je v enem letu zbral vsega osem nastopov, gola pa ni zabil, nima. Ljubljančani se ga želijo znebiti, a za zdaj pogodbe, ki velja še za eno leto, niso uspeli prekiniti.

Pri Olimpiji iščejo tudi vratarja, a ne zato, ker bi bili nezadovoljni z za zdaj v prvenstvu še nepremagano številko ena Matevžem Vidovškem, ampak iščejo predvsem nekoga, ki bi bil lahko njegova dostojna menjava. Z 22-letnim Denisom Pintolom, ki je v klub prišel poleti, namreč niso zadovoljni.

Okrepitve? Ob vratarju v Stožicah iščejo predvsem še dva napadalno usmerjena nogometaša. Potrebujejo predvsem osrednjega napadalca za konkurenco Mustafi Nukiću in Ivanu Prtajinu, ki v tej sezoni še čakata na prvi gol.

Drugih napadalcev namreč Riera nima. Hrvat Dino Špehar je poškodovan, Črnogorec Mihailo Perović je odpisan že dolgo časa, Tall pa po novem.

Pri Olimpiji pospešeno delajo na tem, da bi še okrepili moštvo, nova imena pa lahko pričakujemo že kmalu.

Akciji Green Dragons se je pridružil tudi Ante Vukušić

Organizirani navijači Green Dragons, ki imajo do zdajšnjega predsednika in direktorja kluba zelo odklonilen odnos, so v zadnjih dneh na organizirali akcijo “Za zdravo Olimpijo!” Z videoposnetki, ki so objavljeni na spletu, so akcijo podprli že številni znani nekdanji nogometaši Olimpije.

Ante Vukušić

Oglasili so se Andraž Šporar, Kenan Bajrić, Aris Zarifović, Aleksandar Rodić, Dejan Djermanović, Rok Vodišek in celo slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič, ki je sicer velik navijač Olimpije.

Zdaj je podporo ideji navijačev svojega nekdanjega kluba podal še Ante Vukušić, ki je bil v sezoni 2019/20 s 26 goli kot član Olimpije najboljši strelec slovenskega prvenstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje