Olimpija ni blestela, a je tudi tokrat zasluženo zmagala

Prva liga 4. Mar 202322:47
NK Olimpija, NK Radomlje
Olimpija v Stožicah gosti Radomlje. FOTO: Aleš Fevžer.

Nogometaši Olimpije so v 25. krogu Prve lige Telemach premagali Radomlje z 1:0 (0:0).

Nogometaši Olimpije so vpisali devetnajsto zmago v Prvi ligi Telemach in na vrhu razpredelnice še povišali prednost pred zasledovalci. Ob tekmi več imajo 17 točk prednosti pred Mariborom.

Radomlje so doživele prvi poraz v spomladanskem delu prvenstva, z 19 točkami pa ostajajo tik na mesti, ki vodita v kvalifikacije za obstanek oziroma v drugo ligo. Pred Taborom iz Sežane in Gorico imajo točko prednosti.

Čeprav je imela Olimpija v prvem polčasu 66% časa žogo v svoji posesti (na koncu 62-38), tri udarce več iz kota kot tekmec (na koncu 8-1), so Radomlje v okvir domačih vrat po statistiki Prve lige Telemach sprožile štiri udarce več od Ljubljančanov (na koncu 20-8).

Njihov najnevarnejši poskus je bil strel Madžida Šošića v 15. minuti, ki ga je obramba Olimpije odbila v kot.

Domači so imeli dve lepi priložnosti za zadetek; v 36. minuti je Rui Pedro nastavil glavo na oster predložek Maria Kvesića, vendar se vratar Emil Velić ni pustil zmesti, v 42. minuti pa sta lepo kombinirala Rui Pedro in Mario Kvesić, slednji pa je strel s približno desetih metrov poslal preko gola.

NK Olimpija, NK Radomlje
Nogometaši obeh ekip so se pred začetkom tekme poklonili Antonu Čehu. FOTO: Aleš Fevžer.

Kvesić je bil bolj natančen na začetku drugega polčasa, ko je Olimpija z zadetkom kronala terensko premoč. Napadalec iz BiH je na dvanajstih metrih prišel do žoge in jo z natančnim strelom poslal v levi kot vratarja Velića. To je bil njegov deseti gol v sezoni in tretji na zadnjih treh tekmah.

Olimpija bi lahko do konca tekme dosegla še kakšen zadetek, toda njeni napadalci niso bili dovolj zbrani oziroma natančni.

Dvakrat je nevarno poskusil Svit Sešlar, vendar je bil v obeh primerih vratar na svojem mestu, Timi Elšnik je meril previsoko, Admir Bristrić pa se v sodnikovem podaljšku ni znašel iz oči v oči z vratarjem gostov.

Olimpija – Radomlje 1:0 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Bubek, Vidali, Jug.

Strelec: 1:0 Kvesić (48.).

Olimpija: Vidovšek, Elšnik, Ratnik (od 84. Milović), Crnomarković, Kvesić (od 88. Posavec), Sešlar, Estrada, Doffo (od 84. Krdžalić), Krefl, Djalo (od 46. Bristrić), Pedro (od 76. Sualehe).
Radomlje: Velić, Marković (od 84. Ivetič), Ševelj, M. Čuić, Nuhanović (od 62. N’Landu), Šošić, Vrhovac (od 79. Pogačar), Sokler (od 84. F. Čuić), Zulić, Sever (od 62. Cerar), Korun.

Rumeni kartoni: Doffo; Sever, Vrhovac.

Potek tekme iz minute v minuto:

KONEC TEKME!

75. minuta: Mario Kvesić bi skoraj dosegel še en gol. Po strelu z roba kazenskega prostora in odbitku od Uroša Koruna je stresel prečko Radomelj.

VIDEO: priložnost Svita Sešlarja:

54. minuta: Še ena priložnost za Olimpijo. Streljal je Svit Sešlar, z novo obrambo pa se je izkazal Emil Velić.

VIDEO: gol Maria Kvesića:

GOOOL!!! Olimpija je na začetku drugega polčasa prišla do prednosti. V 48. minuti je do žoge v kazenskem prostoru prišel Mario Kvesić in zabil nov gol. Olimpija vodi z 1:0.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

POLČAS!

42. minuta: Še ena priložnost za Olimpijo. Neoviran je do strela v kazenskem prostoru prišel Mario Kvesić, ki pa se je osmešil. Žogo je poslal visoko čez gol.

VIDEO: priložnost Ruija Pedra:

35. minuta: Velika priložnost za Olimpijo. Po strelu glavo Ruija Pedra se je z novo odlično obrambo izkazal vratar Radomelj Emil Velić.

22. minuta: Do strela z roba kazenskega prostora je prišel Leon Sever, ki pa se ni izkazal. Vratar Olimpije Matevž Vidovšek ni imel težav.

VIDEO: priložnost Uroša Koruna:

13. minuta: Zdaj bi skorajda do gola prišli gostje. Najprej je do strela z glavo v kazenskem prostoru prišel Ester Sokler, potem pa je za las na golovi črti zamudil Uroš Korun.

VIDEO: priložnost Aljaža Krefla:

11. minuta: Nova priložnost za Olimpijo. Od daleč je meril Aljaž Krefl, ki pa je za malo zgrešil cilj.

VIDEO: Priložnost Maria Kvesića:

3. minuta: Prvo priložnost je imela Olimpija. S strelom je poskusil v zadnjem času zelo razpoloženi Mario Kvesić, a se je Emil Velić v vratih Radomljah izkazal z obrambo.

ZAČETEK TEKME!

Komentari

Vaš komentar