Olimpija odgovarja sindikatu: Klub redno izplačuje plače in premije

Nogomet 16. Dec 20238:59 2 komentarja
Igor Barišić Adam Delius
Nemško vodstvo je Olimpijo prevzelo oktobra 2021. Sledilo je turbulentno obdobje, ki pa je lani v Ljubljano prineslo velike rezultatske uspehe, a hkrati ne malo takšnih in drugačnih zapletov. Foto: Aleš Fevžer

Pri NK Olimpija so reagirali na grožnje sindikata nogometnih profesionalcev Slovenije (SPINS) in med drugim zagotavlja, da klub dosledno spoštuje vse akte krovne nogometne irganizacije ter da pogodbene obveznosti do igralcev ne zamujajo.

Članek o stanju pri Olimpiji, ki smo ga objavili včeraj, je dvignil kar nekaj prahu.

V njem je med drugim tudi izjava predsednika SPINS Dejana Stefanovića, ki vodstvo aktualnih državnih prvakov opozarja, da naj izpolnijo dane obljube, sicer se lahko zgodi, da bodo vsi nogometaši Olimpije s klubom prekinili pogodbo.

Na navedbe so se hitro oglasili vodilni možje pri aktualnem državnem prvaku, sporočilo za javnost na tem mestu objavljamo v celoti:

ODGOVOR NA ČLANEK ”SPINS: OLIMPIJA LAHKO OSTANE BREZ VSEH NOGOMETAŠEV”

Dne 15. decembra 2023 je bil na spletu objavljen tendenciozen članek z naslovom ”SPINS: Olimpija lahko ostane brez vseh nogometašev”.

  • Igralci NK Olimpija so med najbolje plačanimi igralci v prvi slovenski nogometni ligi. NK Olimpija redno izplačuje pogodbeno dogovorjene plače in premije.
  • NK Olimpija igralcem zagotavlja pogoje za delo, zdravstveno in fizioterapevtsko oskrbo ter ostale pogoje, ki so na ravni velikih evropskih klubov.
  • NK Olimpija bo vsem igralcem, ki imajo v pogodbah dogovorjeno nagrado za sodelovanje v evropskih tekmovanjih to tudi pošteno izplačala.

V zvezi z izjavami predsednika SPINS kategorično izjavljamo, da NK Olimpija nikomur od igralcev ne onemogoča sindikalnega udejstvovanja, saj je to njihova ustavna pravica. Istočasno naj bo vsakomur, tudi predstavnikom SPINS, jasno, da se prostore NK Olimpija lahko uporablja samo po predhodnem dogovoru z odgovornimi v klubu in ne po diktatu sindikalnih funkcionarjev.

Glede izjav predsednika SPINS o prekinitvah pogodb igralcev z NK Olimpija izjavljamo, da ima vsak igralec možnost in pravico predlagati prekinitev veljavne pogodbe o igranju profesionalnega nogometa skladno s pogodbo, pravili NZS, UEFA in FIFA ter seveda z našimi pogoji.

V zvezi s tem je na tem mestu potreben tudi razmislek o ”pravi” vlogi SPINS. NK Olimpija pozdravlja sindikalno vlogo glede zagotavljanja pogodbenih obveznosti do igralcev. Postavlja pa se nam vprašanje, ali je vloga sindikata tudi uničevanje nogometnih klubov in posledično slovenskega nogometa z grožnjami o odpovedi vseh pogodb igralcev kluba, enega redkih v Sloveniji, ki redno poravnava pogodbene obveznosti. Menimo, da je to nenazadnje tudi vprašanje za NZS, ki je naša krovna organizacija in katere vse akte NK Olimpija dosledno spoštuje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje