Vihar sprememb v slovenski smučarski reprezentanci

Alpsko smučanje 15. Dec 202310:24 0 komentarjev
Meta Hrovat je daleč od snega, Mitja Kunc pa se vrača v slovensko smučanje. Foto: Aleš Fevžer

Po vsega osmih mesecih delovanja in sedmih tekmah svetovnega pokala se z mesta glavnega trenerja slovenske ženske ekipe svetovnega pokala poslavlja Grega Koštomaj.

Podoba slovenske ženske smučarske reprezentance je precej drugačna od poletnih pričakovanj. Deloma zaradi Mete Hrovat, ki doslej ni uspela v prvotni nameri, da se vrne v tekmovalni cirkus, tako da se lahko upravičeno vprašamo, ali jo bomo še kdaj videli v štartni hišici, deloma pa zaradi osnovnega jedra tehnične ekipe.

Z izjemo slaloma v Killingtonu, ki se je končal s trojico med dobitnicami točk, pri čemer je bila Andreja Slokar sedma, Ana Bucik 20., Neja Dvornik pa mesto za njo, so rezultati pod pričakovanji, obenem pa je javna skrivnost, da povsem spremenjena tekmovalno-trenerska struktura ni učinkovito zadihala. Posledično je kar sredi sezone prišlo do velikih sprememb.

Zgodba je tlela kar nekaj časa, po naših informacijah že od jeseni. Zdaj je že jasno, da se z vrha ekipe poslavlja Grega Koštomaj, ki je položaj zasedel po selitvi iz moške ekipe za hitri disciplini, pred tem pa je deloval v ekipi Ilke Štuhec. Nasledil ga bo Mitja Kunc, ki je v preteklosti že deloval v ženski reprezentanci. Nazadnje je bil Črnjan trener ameriške smučarke Stelle Johansson, ki se je pred kratkim huje poškodovala. Zdaj bo pod svoje okrilje vzel predvsem Ano Bucik.

Boštjan Božič (drugi z leve) ob prvi zmagi Andreje Slokar; Foto: osebni arhiv

Vrača pa se tudi Boštjan Božič, ki je pred leti v okviru samostojne ekipe Andrejo Slokar iz smučarke anonimnosti popeljal v slalomsko elito. Kot vse kaže, bo znova obudil sodelovanje z Ajdovko, za katero je sezona specifična zaradi vračanja po poškodbi. Veter sprememb se bo še najmanj dotaknil Neje Dvornik, za katero skrbi Denis Šteharnik.

Pri Smučarski zvezi Slovenije prevetritve uradno ne komentirajo, so pa za prihodnji teden že sklicali novinarsko konferenco, na kateri bosta vodja panoge Miha Verdnik in vodja reprezentanc Janez Slivnik zagotovo govorila tudi o kadrovanju.

Pred žensko ekipo za tehnični disciplini je eden od ključnih delov sezone, sprva s tekmami v Courchevelu in Lienzu, po novem letu pa s kranjskogorsko Zlato lisico (6. in 7. januar).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!