Pavlin odgovarja Šulerju: Ko se nekaj zgodi, je prepozno (VIDEO)

Nogomet 4. Mar 202421:07 5 komentarjev

Direktor slovenskih reprezentanc Miran Pavlin je odgovoril športnemu direktorju Maribor Marku Šulerju, ki se je v prejšnji oddaji Pod prečko spraševal, kaj lahko kot nogometni klub naredijo, da se prepreči neljube dogodke, kot se je pred tedni na Fazaneriji.

“Idej o rešitvi navijaškega vprašanja, je bilo kar nekaj. Poudarjam pa še enkrat, naš disciplinski sodnik je neodvisen organ. Ima pravilnik, po katerem se ravna. Kazen je bila po dogodku v Murski Soboti neizbežna. Moramo se vprašati, kako preprečiti, da se to še kdaj ponovi. Ko se zgodi nek incident, sodnik določi kazen na podlagi svojega pravilnika. Bistvo je preventiva. In tukaj mislim, da nam bo država prišla nasproti, da najdemo neko skupno rešitev. Posameznike, ki se obnašajo neprimerno, treba izločiti iz nogometa,” je športnemu direktorju Maribora Marku Šulerju odgovoril direktor reprezentanc Miran Pavlin.

Slednji se zaveda, da brez navijačev nogometa ne bi bilo. Nogomet se igra za navijače. “Navijači in gledalci so pomemben deležnik v nogometne zgodbe. Če že govorimo o dobri praksi iz tujine … Ena izmed idej iz naše strani je denimo ta, da se uvede navijaške izkaznice. Tako so se huliganov rešili tako v Rusiji kot tudi Turčiji. Tudi v Franciji vemo, kaj so lahko navijači naredili. Verjamem, da lahko s širšo diskusijo rešimo to težavo. Neke zakonski okviri morajo obstajati, tako kot veljajo v splošnem življenju. Te navijaške izkaznica ni znanstvena fantastika. Tako bi se točno vedelo, kdo je na stadionu, izgrednikov ne bi rešila niti kapuca, za katero se zdaj skrivajo,” je jasen.

“Ne moremo se sprijazniti z njimi”

Kaj je pred tednom dni o vsem dogajanju in kazni, ki jo je prejel NK Maribor, Po prečko povedal Šuler? “Težko ubesediti. Take stvari se dogaja že dolgo. Poizkušamo opozarjati, verjemite, da delamo veliko na tem. Na koncu si po izrečeni kazni kriv, stvari pa nimaš moč popraviti oziroma na njih vplivati.”

Kaj je v prejšnji oddaji povedal športni direktor Maribora Marko Šuler:

Dodal je: “Medijsko je bil dogodek zelo izpostavljen, kar je potrebno. Kot klub in kot posameznik se distanciram od dogodkov. Ne moremo se sprijazniti z njimi. A z načinom, kako to sankcionirati, nismo ničesar rešili. Trpi šport, trpi igrišče. Ko izrečeš, da je nekdo kriv, moraš imeti za to krivca. Kako je Maribor tu kriv, ne vem.”

Ga je kazen presenetila? “Ja in ne. Glede na izkušnje nisem presenečen. Neke stvari s tem javno rešimo, a se ponavljajo. Rabimo najti način, da se take stvari ne bi več dogajale. Stadion zaradi tega ni bolj nevaren ali varen.”

Kako se bo klub odzval?

O odzivu je Šuler povedal: “Odziv ne bo dober. Močno dvomim, da bodo naslednje tekme mirne. Vemo, s kakšno strastjo Maribor dojema nogomet. V večjih težavah kot smo, bolj se ta strast čuti. Te strasti si želimo. Skušamo zadeve regulirati, a v določenih stvareh smo nemočni. Misim, da bomo šli do konca. Tudi na naslednjo stopničko. Letos nam je bilo odvzetih pet točk, nikoli po športni plati. Tri zdaj, dve proti Rogaški, kjer zapisnik ni bil pravilen. Stvari se ponavljajo. To ne gre v pravo smer.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje