“Ne zaslužimo si, da bi se slikali s športniki” (VIDEO)

Nogomet 4. Mar 202419:28 > 19:31 2 komentarja

Nogometni vikend se je zaključil in ponedeljkov večer je bil znova rezerviran za nogometno oddajo Pod prečko. Ker se te dni znova veliko pogovarjamo o navijačih, smo tudi v tokratni epizodi temu pravzaprav najpomembnejšemu segmentu nogometa posvetili posebno pozornost. Gostili smo nekdanjega nogometnega reprezentanta, ministra vlade, pogovor je nanesel na številne različne teme, a rdeča nit je bila navijaška scena in kako preprečiti incidente.

Miha Penko in Dejan Obrez sta v svojo družbo povabila ministra za gospodarstvo, turizem in šport gospoda Matjaža Hana, s katerim bomo debatirali o tem, kakšne rešitve išče država po odmevnem incidentu na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach v Murski Soboti.

Med petimi na svetu

“V športu je Slovenija fenomen. Smo tako uspešni, da si politiki sploh ne zaslužimo, da se fotografiramo s športniki in športnicami,” je med drugim dejal Han, ki si je pred kratkim ogledal tekmo med Bayernom in Leipzigom ter spremljal na delu Benjamina Šeška.

Minister je kasneje dodal, da je Slovenija – glede na število prebivalcev in dosežke tekmovalcev – med petimi največjimi športnimi državami na svetu.

“Tudi po infrastrukturi smo na varni strani in na dobri poti. Včasih bi se bilo lepo tudi kaj pohvaliti,” dodaja Han.

Kamenjanje v Portu

Stališče o incidentu v Murski Soboti Nogometne zveze Slovenije je s svojim (nogometnim) pogledom dopolnil direktor reprezentanc NZS Miran Pavlin.

“To, kar se je zgodilo, je delo posameznika. Na ultra modernih stadionih je takšne zadeve veliko lažje nadzirati. Sestavni del nogometa, nam je pa zoprno. Nogometno igro in objekte pri nas bi vseeno dal v superlativ, policija pa je ena izmed najboljših v Evropi. Tudi včerajšnji prizor v Ljudskem vrtu je bil zelo lep,” je povedal Pavlin, ki se je spomnil na čase, ko je še igral.

Zaupal nam je izkušnjo iz Porta, ko so mu navijači kluba Beira Mar avto poškodovali s kamenjem.

Odgovor Šimundži in Iličiću

“Mislim, da bomo pri nas veliko težav rešili s tako imenovanim ‘fan ID’ (op.a. navijaška kartica) po zgledu tujine,” je svoj pogled še predstavil Pavlin.

FOTO: Uroš Skaza

Ko je Pavlin dobil besedo na temo velikih kritik zelenice Rogaške, ki sta jih proti Slatinčanom prejšnji teden “ustrelila” Ante Šimundža in Josip Iličić, je ‘Pajo’ dejal: “Vroče glave po tekmi. Jasno je, da bi Maribor to tekmo moral dobiti tudi na asfaltu.”

Zanimivo je bilo spet tudi v sodniškem pogledu z Damirjem Skomino, med drugim pa ste slišali tudi, kje se bo z izjemno strelsko formo ustavil vroči napadalec Rogaške Patrik Mijić. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje