Po odmevni izjavi Grabića: prvaka bi to naredila drugače (VIDEO)

Nogomet 18. Apr 20238:48
Foto: Jure Banfi

Prekmurski nogomet je ta konec tedna zatresla izjava trenerja Mure Dejana Grabića, ki je razočaran po remiju svoje ekipe z Radomljami (1:1) javno kritiziral svoje nogometaše in kmalu napovedal drastične spremembe. Gosta oddaje Pod prečko, novopečeni prvak Timi Max Elšnik in nekdanji državni prvak z Olimpijo in Mariborom Dejan Djuranović, bi te stvari izpeljala drugače.

“Mura se je gradila na trdem delu, znoju in krvavenju, tega pa sedaj ni. Dresi se bodo od jutri naprej znova delili povsem na novo. To je prvo, obenem pa bliža tudi prestopni rok. Če ne bomo spremenili DNK-ja ekipe in v njej ne bomo imeli bojevnikov, se nam v naslednji sezoni slabo piše. In morda še v kakšni zatem. To bodo kvalifikacijske tekme za obstoj v Muri, za vse nas, z mano na čelu,” je bruhalo iz novega trenerja Mure Dejana Grabića, ko si je njegova ekipa zgolj z remijem proti Radomljam dodobra priprla vrata uvrstitve v Evropo v prihodnji sezoni.

Dejan Grabić po tekmi z Radomljami

Besede nekdanjega trenerja Brava so odmevale v nogometni javnosti. Kmalu so se začela ugibanja o tem, kdo vse bo del čistke novega trenerja črno-belih, hkrati pa se je začel tudi razmislek o tem, kako bo Grabićev motivacijski prijem vplival na njegovo moštvo, ki trenutno za četrtim mestom, ki prinaša vozovnico v Evropo, zaostaja za šest točk. Izjavo Ljubljančana sta v oddaji Pod prečko pokomentirala nekdanji trener Domžal in desetkratni državni prvak z Olimpijo in Mariborom Dejan Djuranović ter aktualni kapetan Olimpije Timi Max Elšnik.

“Verjetno je želel sporočiti igralcem, da imajo še pet tekem za izboritev mesta v ekipi. Je pa lahko to dvorezen meč. Kakšna bo reakcija igralca na takšno javno kritiko? Ne verjamem, da imajo v klubu neomejena sredstva, da bi se lahko odrekli desetim ali petnajstim igralcem. Res je bil zelo oster, to moram priznati. Morda so to vseeno stvari, ki jih zadržiš znotraj slačilnice, a trenerji smo različni. Čas bo pokazal, ali je bilo to pravilno. Sam bi se temu izognil, ker je slačilnica skupina, v kateri se takšne stvari rešujejo znotraj nje,” ocenjuje Dejan Djuranović, trenutno trener mladinske ekipe Domžal.

Dejan Djuranović o izjavi Dejana Grabića

“Za navijače je dres ekipe sveti dres in vselej moraš dati vse od sebe. Tudi mi smo morda letos enkrat slišali njegovo javno kritiko, a veliko večkrat smo jo slišali v slačilnici. Včasih je te stvari zadržati znotraj ekipe in med štirimi stenami fante udariti po prstih. Vsak pri sebi dobro ve, ali je dal vse od sebe ali ne, ko se pogleda v ogledalo. Kot trener ščitiš hrbet igralcem pred javnostjo in navijači, potem pa imaš ves teden časa, da debatiraš z njimi in iščeš rešitve. A morda je to že poizkusil v prejšnjih tednih pa učinka ni bilo in se je odločil za to pot. Samo rezultat pa bo pokazal, če je bila ta odločitev pravilna,” svoje mnenje o tej temi dodaja kapetan Olimpije Timi Max Elšnik.

Timi Max Elšnik o izjavi Dejana Grabića

Prvi odgovor na to, kakšen bo odziv ekipe na ostre besede Dejana Grabića, bomo dobili že prihajajoči konec tedna, ko Mura v Sežani gostuje pri Taboru.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje