Brez zmagovalca na obračunu v Šiški

Nogomet 14. Apr 202417:06 0 komentarjev
Bravo - Maribor
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Bravo in Maribor sta v Šiški uprizorila zanimivo predstavo, posebej v prvem polčasu ni manjkalo dogajanja na eni in drugi strani. Na koncu sta se ekipi razšli z delitvijo točk po enem zadetku v vsaki mreži in treh razveljavljenih. Razlika med tretjeuvrščenim Mariborom in četrtouvrščenim Bravom tako ostaja deset točk, kar pomeni, da so bolj ali manj znani vsi trije klubi iz lige, ki bodo igrali v evropskih tekmovanjih, saj so Celje, Olimpija in Maribor precej pred tekmeci.

Štajerci, ki so tokrat začeli s precej spremenjeno postavo, v kateri ni bilo Josipa Iličića, Arnela Jakupovića, Hilala Soudanija in Blaža Vrhovca, so po slabi minuti prišli do prve priložnosti, a je bil strel Etienna Beugreja preslaboten.

Maribor je bil še naprej odločnejši, konkretnejši, imel na voljo kar nekaj podaj iz kota, še najboljši poskus je uspel Pijusu Širvysu, vendar je bil tudi njegov poskus preslab za spremembo izida.

V 14. minuti je Maks Barišić prišel v kazenski prostor, že premagal Matijo Orbanića, a se je pravočasno vrnil Nemanja Jakšić in odbil žogo v vratnico ter s tem preprečil vodstvo gostov.

Je pa do tega prišlo v 20. minuti, najprej je v kazenskem prostoru prišel do strela prišel Žiga Repas, Obranić je žogo odbil, to pa je nato z glavo pospravil Beugre za 1:0.

V 27. in 28. minuti so tudi domači prvič resneje zagrozili, toda predvsem Jakšić je bil le malce premalo natančen s strelom z glavo. So pa Šiškarji nato naredili napako, ki pa je na njihovo srečo ostala nekaznovana.

Mark Španring je žogo namreč “podaril” Beugreju, ki je z njo sam stekel proti praznim vratom, vendar zadel le vratnico, od nje se je ta odbila do Barišića, ki je nato zadel, vendar je pregled posnetka pokazal predhodno igranje z roko Marka Božića.

V 33. minuti pa so domači izenačili. Matej Poplatnik je ob Svenu Šoštariču Kariču, ki se je preslabo gradil v bližini lastnih vrat, prišel do žoge, jo potisnil pred vrata, od koder je za 1:1 zadel Victor Gidado.

Martin Pečar bi lahko v 38. minuti zadel tudi za vodstvo, a je preveč okleval s strelom, tako da ga je dohitel Šoštarič Karič, v sodniškem dodatku pa je Širvys na drugi strani s strelom z glavo zgrešil prazna vrata.

Ljubljančani so se v 55. minuti že veselili vodstva, ko je po podaji Gidada z desne strani zadel Poplatnik, vendar bil v rahlem prepovedanem položaju.

To pa je bilo dovolj veliko opozorilo, da je Ante Šimundža vpoklical svoje napadalne “kapitalce” Iličića, Jakupovića in Soudanija. Prav slednji je v 72. minuti neuspešno zahteval enajstmetrovko, v 76. pa je Jakupović zadel iz bližine, a je bil tudi on v nedovoljenem položaju.

V 92. minuti so imeli vijolični novo lepo priložnost, vendar je po podaji z leve strani na drugi vratnici z glavo iz bližine zgrešil Soudani. V 95. minuti je Gašper Trdin na drugi strani poskusil od daleč, Bergsen pa je žogo odbil čez gol.

Bravo bo v 32. krogu v nedeljo gostoval v Kopru, Maribor pa bo gostil Rogaško. Mariborčane v sredo čaka še zaostala tekma 26. kroga v Ljubljani proti Olimpiji.

Bravo – Maribor 1:1 (1:1)

Gidado 32.; Beugre 20.

Konec tekme.

95. minuta: Tudi Bravo je v zaključku zapretil, z obrambo se je izkazal vratar Maribora.

92. minuta: Nova velika priložnost za Maribor, Hilal Soudani pa je zapravil žogo za zmago

55. minuta: Bravo je povedel. Strelec zadetka v 55. minuti je bil Matej Poplatnik, toda zadetek je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa.

46. minuta: Kakšna priložnost za Maribor, Pijus Širvys se je znašel pred praznimi vrati, toda njegov strel je bil premalo natančen.

GOOOL! Izenačenje v Šiški. Strelec zadetka v 32. minuti pa Nigerijec Gidado.

29. minuta: Še drugi zadetek Maribora. Vse se je začelo po veliki napaki v obrambi Brava, Beugre je imel priložnost za še drugi zadetek, toda stresel le vratnico, žoga se je od vratnice odbila na nogo Barišiča, ta pa je brez težav zatresel prazno mrežo. Toda po posredovanju sobe za VAR, je bil zadetek rezveljavljen.

28. minuta: Nova priložnost za domače nogometaše, Victor Gidado pa je bil premalo zbran ob zaključku.

27. minuta: Priložnost tudi za Bravo, Nemanja Jakšić je nevarno streljal z glavo, žoga pa je zletela tik ob vratnici.

GOOOL! Maribor je vendarle kronal terensko premoč. V 20. minuti je mrežo Ljubljančanov zatresel Etienne Beugre.

14. minuta: Velika priložnost za goste, Maks Barišič je že premagal vratarja Matijo Orbanića, toda z izjemnim posredovanjem se je izkazal branilec Brava.

10. minuta: V uvodnih minutah srečanja so podjetnejši nogometaši Maribora, toda za zdaj izid ostaja začetnih 0:0.

Začetek tekme.

Enajsterici: 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!