Uspavanka v Domžalah gola ni prinesla

Nogomet 4. Mar 202319:45
NK Domžale, FC Koper
FOTO: Aleš Fevžer.

Nogometaši Domžal in Kopra so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Dvoboj sosedov na lestvici se je končal brez zadetkov. Domžale so ostale na četrtem mestu, Koper je peti. Domžale so tako vpisale drugi zaporedni remi na domačem stadionu in osmo točko v petih tekmah spomladanskega dela, Koper pa je v drugem delu prvenstva še brez zmage. To je bila šele njegova druga točka na zadnjih petih tekmah.

V prvem polčasu so bile priložnosti redke, saj sta se obe ekipi usmerili v branjenje in prežale na napake tekmeca.

Najlepšo v prvih 45 minuti so imeli gostje. V 33. minuti je Nermin Hodžić slabo posredoval v svojem kazenskem prostoru, žoga je na približno dvanajstih metrih prišla do Brighta Edomwonyija, ki je strel usmeril proti domžalskemu golu, zadetek pa je s spretnim posredovanjem preprečil branilec Andrej Djurić.

NK Domžale, FC Koper
FOTO: Aleš Fevžer.

Domžale so imeli dve omembe vredni priložnosti. V 12. minuti je Zeni Husmani streljal z roba kazenskega prosta, vendar je bil vratar Adnan Golubović na mestu, tik pred odhodom na odmor pa je uigrano akcijo prav tako zaključil Husmani, a s strelom čez gol.

V drugem polčasu se podoba na stadionu ob Kamniški Bistrici ni bistveno spremenila. V prvi polovici so bili aktivnejši domačini, v končnici pa so več želje po treh točkah pokazali Primorci, toda izrazitejše priložnosti si niso pripravili.

Franko Kovačević je v 56. minuti meril z glavo, vendar je bil ravno toliko oviran s strani obrambe Kopra, da ni mogel optimalno streljati. Isti igralec je deset minut pozneje še enkrat zapretil, tokrat pa je njegov strel z nekaj metrov zaustavil vratar Adnan Golubović.

V naslednjem krogu bodo ravbarji gostovali pri Olimpiji (12. 3.), kanarčki pa bodo gostili Celje (11. 3.).

Domžale – Koper 0:0

Stadion Domžale, gledalcev 300, sodniki: Sagrković, Salkić, Pospeh.

Domžale: Mulalić, Nwankwo, Đurić, Mutavčić, Markuš, Strajnar, Hodžić, Husmani, Repas (od 70. Pišek), Kovačević (od 82. Vuk), Hasanbegović (od 54. Barišić).
Koper: Golubović, Bilić, Mittendorfer, Palčič, Koderman (od 71. Pavlović), Kotnik, Požeg Vancaš (od 71. Jasaragić), Krajinović, Benedičič, Edomwonyi, Fanimo (od 78. Nkada).

Rumeni kartoni: Hodžić, Vuk; Benedičić, Bilić.

Potek tekme iz minute v minuto:

KONEC TEKME! Na nezanimivi tekmi v Domžalah nismo dočakali gola. Ekipi se razhajata z remijem z najbolj nepriljubljenim rezultatom.

66. minuta: Priložnost za Domžale. Do strela v kazenskem prostoru gostov je prišel Bartol Barišić, ki pa tudi ni zadel.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

POLČAS!

45. minuta: Priložnost za Domžale. Do strela z roba kazenskega prostora je prišel Zeni Husmani, ki pa je meril čez gol.

VIDEO: priložnost Bright Edomwonyi:

33. minuta: Zdaj so imeli veliko priložnost gostje. Po napaki Nermina Hodžića v obrambi Domžal je do strela z nekaj metrov prišel Nigerijec Bright Edomwonyi, ki pa se s strelom ni izkazal.

12. minuta: Prva priložnost na tekmi. Do strela od daleč je prišel Zeni Husmani, a se je vratar Kopra izkazal in žogo ujel.

ZAČETEK TEKME!

PRED TEKMO:

V neposrednem dvoboju za četrto mesto se bosta srečala Domžale in Koper. Primorci spomladanskega dela sezone niso začeli dobro z le eno osvojeno točko na treh tekmah, na drugi strani varovanci Simona Rožmana še ne poznajo poraza v letu 2023. Osvojili so 7 točk.

Z zmago bi lahko skočili celo na tretje mesto, če bi proti Gorici spodletelo Celjanom.

 

Komentari

Vaš komentar