Povsem prenovljena Rogaška je takoj zagrozila konkurenci

Nogomet 10. Feb 202420:00 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Zadnjeuvrščena Rogaška in v očeh mnogih prvi kandidat za izpad je na prvi tekmi v letošnjem letu navdušila in bila povsem blizu zmage na igrišču prvaka, Olimpije. Slatničani so prepričani, da imajo dovolj kakovosti za obstanek. "V gosteh lahko presenetimo vsakogar, doma bomo nabirali točke," sporočajo.

Za Rogaško, ki sploh prvič nastopa v slovenski prvoligaški druščini, je polovica sezone, po kateri je prezimila na zadnjem mestu in bila prvi kandidat za izpad. Toda Slatničani so pozimi močno prenovili zasedbo in pripeljali številne nove obraze.

V Stožicah je za goste zaigralo kar devet novincev. Vratar Ajdin Mulalić, branilca Toura Diaby in Matija Ruskovački, vezisti Di Mateo Lovrić, Gal Kurež in Nikša Vujčić, v napadu pa Luka Kambić, Marko Prenkpalaj in hrvaški napadalec Patrik Mijić, ki je s kar osmimi goli navdušil že v pripravljalnem obdobju, zadel pa tudi v Stožicah.

V Ljubljani so Slatničani vse do 77. minute vodili z 2:0, potem pa z nespametno enajstmetrovko, ki jo je zagrešil Alen Korošec, državnim in pokalnim prvakom, nogometašem Olimpije, odprli vrata do vrnitve v igro in v zadnji minuti tudi gola za remi z 2:2.

“Lahko žalujemo za tremi točkami. Nismo uspeli zdržati do konca, je pa res, da bi jo, če bi nam kdo pred tekmo ponudil točko, z veseljem vzeli. Tako pa ostaja grenak priokus,” je po tekmi povedal Domen Beršnjak, ki je tokrat sedel na klopi Rogaške.

Ta je proti Olimpiji na 20. tekmi prišla do 12. točke in ima še vedno precejšen zaostanek za odrešilnimi mesti, a v klubu verjamejo v obstanek.

“Vse okrepitve, ki so prišle, so dodana vrednost. Tudi preostali igralci so pol leta v prvi ligi in imajo zdaj več izkušenj. To se je danes tudi videlo. Verjamem, da smo s takšnim pristopom sposobni ostati v ligi,” je še dejal 42-letni nekdanji član Maribora in Celja, ki je v vlogi glavnega trenerja Slatničanov v Stožicah nadomestil tokrat kaznovanega Oskarja Drobneta.

Slatničane je v Stožicah s klopi vodil Domen Beršnjak. FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je Domen Beršnjak po tekmi še govoril?

O neumnem prekršku za enajstmetrovko:
“Ponavadi taki trenutki odločajo tekmo. V zakup Alenu Korošcu lahko rečem, da je sicer igral zelo dobro. Verjetno je bil na koncu že malo utrujen. Padla mu je zbranost. V tistem trenutku se nam je tekma zalomila. To je bil ključni moment. Ampak to je nogomet, moramo iti dalje.”

O tem, ali se je z Alenom Korošcem že pogovarjal o enajstmetrovki:

“O tem se še nisva pogovarjala, ampak, kolikor sem videl, je bila enajstmetrovka očitna. Po nepotrebnem, saj je bil nasprotnikov igralec na robu kazenskega prostora. Tudi, če bi ga preigral, bi moral akcijo še zaključiti. Nespametna enajstmetrovka, ki je dvignila Olimpijo, ta je na koncu tudi srečno prišla do izenačenja.”

O slabi zelenici:
“Mislim, da je bil to za nas plus. Olimpija ima bolj tehnično podkovano ekipo. Tudi analize, ki smo jih naredili, kažejo to. Na začetku smo bili uspešnejši zaradi dobljenih žog, večje agresije in smo zato tudi prišli do pozitivnega rezultata.”

O Patriku Mijiću:
“Je zelo kakovosten igralec. Veseli me, da zadeva. Med pripravami je zabil veliko golov, to ga je dvignilo. Pomembno je, da je že na prvi tekmi v prvenstvu zadel. Je tip napadalca, ki smo si ga želeli. Upamo, da bo nadaljeval v takšni formi.”

O prodaji Nejca Gradišarja:
“Čeprav je bilo v javnosti predstavljeno drugače, mi s financami nikoli nismo imeli težav. Vsaj jaz ne vem, da bi jih imeli. Plače so bile redne. Je pa vsekakor za slovenski nogomet taka prodaja dobra. Tudi za naš klub, tako da ne vidim problema v tem.”

O konkretno spremenjeni zasedbi v primerjavi z jesenjo:
“Oba osrednja branilca sta prvič igrala skupaj, dobili smo ju v zadnjih dneh prestopnega roka. Zagotovo smo boljši, kot smo bili. Tudi sistem je drugačen. Igramo bolj napadalno, odprto. Če si hraber, te nogomet nagradi. Bomo videli, kako se bo to obneslo v prihodnosti.”

O tem, ali ga je slaba podoba Olimpije presenetila:
“Ko smo delali analize, smo vedeli, kakšno Olimpijo lahko pričakujemo. Vedeli smo, da lahko v agresivnim pristopom pridemo do dobrega rezultata. Vemo, da ima Olimpija kakovostne igralce, ampak razen Augustina Doffa v zvezni vrsti niso tako agresivni. Slaba zelenica je bila vsekakor prednost na nas. Pričakovali smo takšno tekmo. Vedeli smo, da bomo imeli dovolj prostora v protinapadih. To se je tudi potrdilo. Imeli smo še kar nekaj polpriložnosti, iz katerih bi lahko zadeli še tretjič in tekmo uspešno pripeljali do konca.”

O tem, ali je Olimpija slabša kot jeseni:
“Po rezultatu gledano je, ampak Olimpije ne bi komentiral. Mi imamo dosti svojih težav, tako da bomo gledali bolj nase kot pa na nasprotnike.”

Vsi zadetki s tekme Olimpija – Rogaška (2:2):

Avtogol Ahmeta Muhamedbegovića za vodstvo Rogaške z 1:0:

Gol Patrika Mijića za vodstvo Rogaške z 2:0:

Gol Timija Maxa Elšnika z enajstmetrovke za 1:2:

Gol Marka Bresta za 2:2:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!