Požeg Vancaš se zaveda svojih napak in je lačen dokazovanja

Nogomet 14. Okt. 202113:238 komentarjev
Delite:
Rudi Požeg Vancaš bi moral biti eno glavnih orožij Maribora. FOTO: Jure Banfi.

Po menjavi na mestu trenerja pri Mariboru je Rudi Požeg Vancaš na zadnjih treh tekmah vedno dobil mesto v začetni enajsterici. Nekdanji MVP Prve lige Telemach se zaveda, da mora dvigniti svojo formo in z dobrimi predstavami dokazati svojo vrednosti v ekipi 15-kratnih državnih prvakov.

27-letni je v Maribor prišel pred sezono 2019/20 in vijoličaste okrepil z etiketo najdražjega klubskega igralca vseh časov. V Ljudskem vrtu zaenkrat še ni odigral sezone, kakršna je bila njegova zadnja pri Celju, ko si je s 14 goli in petimi asistencami na 27 tekmah priigral prestop v Maribor. V tej sezoni je zaenkrat pri vsega enem golu, po novi menjavi trenerja pa je odločen, da v tej sezoni dokončno zablesti tudi v štajerski prestolnici.

“Vzdušje je super. Malo smo žalostni zaradi nekaterih stvari iz zadnjih tekem. Morali bi osvojiti več točk. Kot vedno pove trener, na treningih delamo zelo dobro. Za nami je težkih 12 dni, vsi smo ostali zdravi in komaj čakamo nadaljevanje ligaškega tekmovanja,” je po reprezentančnem premoru pozitivno razpoložen Rudi Požeg Vancaš. Slednjemu Radovan Karanović zelo zaupa, novega trenerja v njegovi karieri pa Požeg Vancaš zelo ceni:

“Dosti trenerjev sem že zamenjal. Vsakega spremljaš in delaš stvari, ki jih zahteva. Trenutno dobro treniram, upam, da je trener z mano zadovoljen. Hvaležen sem mu za priložnosti. Vsi smo veseli, v slačilnici je neko novo vzdušje, bolj smo povezani. Upam, da bomo začeli zmagovati in se dvignili na lestvici.”

“Nisem zadovoljen s svojo statistiko. To moram popraviti. Poskušam delati v obrambi kot vsi ostali, potrebno je delati na obeh polovicah, zato morda potem v napadu kdaj zmanjka svežine. Potrebujem gol in potem bo vse lažje.”

Požeg Vancaš do zdaj še ni povsem prepričal navijačev Maribora, krivca za to pa vidi samo v sebi: “Nikoli ne iščem krivde pri drugih. Za veliko stvari sem kriv sam. Na koncu sem jih skušal popraviljati, kar mi je uspelo, ampak vseeno nisem dobil priložnosti (Pod Rožmanom ni igral). Čakal sem na svojo priložnost, ki je nisem dobil. Trener je takrat ocenil, da si je ne zaslužim. Morda trener ni bil zadovoljen z mojim delom v obrambi, kar sem zdaj izboljšal.”

Foto: Jure Banfi

Požeg Vancaš zadovoljen z delom Radovana Karanovića

Ker je Požeg Vancaš med izkušenejšimi v slačilnici Maribora, v njej pa je doživel že nekaj velikih sprememb, lahko največ pove, kaj se igralci pogovarjajo ob takšnih spremembah. Osredotočil se je predvsem na trenutne teme pogovorov: “Pogovarjamo se veliko, o vseh stvareh. Predvsem o prekinitvah, ki lahko obrnejo tekmo v drugo smer, kot v Domžalah, ko je bilo 3:3, pa smo imeli tekmo pod nadzorom. Med tednom smo to skušali izboljšati, to moramo zdaj predati še reprezentantom, da bomo v soboto pravi.”

Požeg Vancaš o Karanoviću in njegovemu statusu: “V slačilnici govorimo samo o trenerju, ki je trenutno z nami. Z njim smo zelo zadovoljni. O drugemu ne razmišljamo.”

V Celju je bil 27-letnik prva violina, v Mariboru pa se ekipa pričakovano ni podredila najdražjemu nakupu kluba s štajerske prestolnice. Požeg Vancaš je vseeno prepričan, da lahko tudi v Mariboru navduši z dobrimi igrami: ” Med kluboma je velika razlika. V Celju sem bil med starejšimi igralci, vsi so se nekoliko prilagodili meni. Mi podajali za brezveze, ko to včasih niti ni bilo potrebno. V Mariboru se moraš ti podrediti, vseh 11 igra za ekipo in ne za posameznika. Mogoče bi lahko bil bolj izpostavljen. Ampak mislim, da je problem v meni in da se moram sam prebuditi in izboljšati svojo statistiko.”

Prva priložnost za izboljšanje statistike prihaja že v soboto ob 20.15, ko v Ljudskem vrtu gostujejo Radomlje. Tekmo boste lahko pospremili v neposrednem prenosu na Sportklubu 1. Studijski del z Miho Penkom se prične že ob 19.45.

Komentari

Vaš komentar