Šimundža o enem najbolj vročih igralcev lige: Ni še čas za to

Nogomet 13. Maj 202422:42 1 komentar
Ante Šimundža
Foto: Uroš Skaza

V 29., predzadnji oddaji Pod Prečko v tretji sezoni smo v goste povabili trenerja Maribora Anteja Šimundžo in serijskega osvajalca državnih naslovov tako v dresu Maribora kot Olimpije Dejana Djuranovića.

Gosta sta se za začetek spominjala 14. septembra 1999, dneva, ko je Maribor slavil v ligi prvakov na gostovanju pri kijevskemu Dinamu. Djuranović je bil kapetan vijoličastih, Šimundža pa je dosegel edini gol na tekmi v Ukrajini.

“Zmaga, ki je ni pričakoval nihče. Zlagal bi se, če bi rekel, da smo verjeli vanjo. Želeli pa smo se pokazati in ne biti samo nastopajoči v tem tekmovanju. Kijev je bil pri pristopu malce ležeren, sezono prej so bili v polfinalu lige prvakov,” se je tistega večera, od katerega bo jeseni minilo že četrt stoletja, spomnil zdajšnji trener Maribora.

Strateg vijoličastih se je dotaknil tudi enega najbolj vročih napadalcev v Prvi ligi Telemach, Patrika Mijića. Napadalec Rogaške je v drugem delu sezone dosegel 10 golov. Bi si ga želel v svojih vrstah?

“Ni še čas za to. Igralec, ki pride v Maribor, mora ustrezati Mariboru. To ne velja za vse. Lahko so najboljši igralci, pa ne pašejo tja. Poznam iz svoje kariere nekaj takšnih, ki v Mariboru niso funkcionirali. Ni enostavno igrati tukaj. Za kadrovanje ni še čas,” je dejal Šimundža.

Veliko slavje v Celju, za klub iz knežjega mesta je bil to drugi naslov v slovenskem prvenstvu, pa je pokomentiral Djuranović. “Celje si je v prvem delu ustvarilo prednost, izkoristili so svoj potencial in pomanjkljivosti pri drugih. Olimpija, ki je bila največji konkurent, z igranjem v Evropi ni zdržala na obeh frontah. Celjani pa so prednost v spomladanskem delu zadržali. Pozitivno je, da so se tuji vlagatelji osredotočili na mlade slovenske igralce, ne gre za legijo tujcev.”

Veliko besede je teklo tudi o derbiju med Mariborom in Olimpijo, ki je z 2:1 pripadel Štajercem. Podrobno strokovno analizo dogajanja na igrišču Ljudskega vrta je ponudil Sanel Konjević, nato pa je z izbranimi besedami o tekmecu Josipu Iličiću govoril kapetan Olimpije Timi Max Elšnik.

Razburljivo dogajanje na zelenicah minuli konec tedna pa je v sodniškem pogledu tradicionalno pokomentiral Damir Skomina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje