Radomlje tudi iz Murske Sobote neporažene

Nogomet 15. Apr 202317:30 0 komentarjev
Mura - Kalcer Radomlje
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure in Kalcerja Radomelj so se v tekmi 31. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Mura je pred današnjim obračunom z Radomljani iskala tri točke, s katerimi bi si izboljšala položaj v boju za Evropo, gostje pa bi se z morebitno zmago še bolj utrdili pri begu z dna lestvice, kjer so sicer v primerjavi z Goričani in Sežanci že v precej boljšem položaju. Na koncu sta si tekmeca plen razdelila, tako da je Mura ostala na šestem mestu za Domžalčani, Radomlje pa so se za eno mesto pomaknile navzgor in so zdaj tik za Muro, še vedno pa za njo zaostajajo 12 točk.

Bolj zanimiv in razgiban je bil prvi polčas obračuna na Fazaneriji. Gostje so sicer imeli nekaj terenske premoči v začetnih minutah, prvo resnejšo priložnost pa Ester Sokler v 13. minuti, a vratar Klemen Mihelak ni imel pretežkega dela. Prvi zadetek so nato dosegli domači v 19. minuti, ko je po ogledu posnetka sodnik pokazal na najstrožjo kazen zaradi prekrška Darlyja Nlanduja v kazenskem prostoru.

Zanesljivi izvajalec je bil Mirlind Daku, ki pa je moral zaradi poškodbe že v 28. minuti zapustiti igrišče. V zadnjem delu prvega polčasa so spet pritisnili gostje, najprej sta bila nevarna Madžid Šošić in Sokler, slednji pa je nato v 37. minuti pred vrati spretno izkoristil podajo Tina Hrvoja z desne strani in žogo pod Mihelakom porinil v mrežo.

Mura - Kalcer Radomlje
Foto: Jure Banfi

Za Muro bi lahko v nadaljevanju več iztržil Fillipo Tripi, toda v 56. minuti je iz bližine streljal čez gol. Podobno nenatančen je bil Mihael Klepač ob strelu s kakšnih 20 metrov v 63. minuti.

Nekaj minut zatem pa so imeli lepo priložnost za vodstvo Radomljani, ko je Sokler po sicer slabšem sprejemu žoge še udaril proti golu, a je iz težkega položaja z nekaj metrov z leve strani zadel le vratnico.

To pa je bila zadnja lepša priložnost na tekmi, tako da sta ekipi dosegli neodločen izid, za vsako od njiju je to že 13. remi v sezoni.

Naslednjo tekmo bodo Radomljani igrali v soboto, ko bodo gostili Koprčane, isti dan pa bo Mura gostovala v Sežani.

Mura – Radomlje 1:1 (1:1)

Daku 20./11-m; Sokler 37.

Konec tekme!

90. minuta: Nikola Jovičević je sprožil šele drugi strel v okvir gol Radomelj, a bil je prešibak za vratarja gostov Velića. Diši po remiju.

57. minuta: Nevarni so predvsem Prekmurci, a rezultat ostaja poravnan. Tokrat so domačini pletli okoli kazenskega prostora, po nevarnem predložku v osrčje šestnajsterca pa so Radomljani tudi z nekaj sreče žogo odbili čez vrata Velića.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

45. minuta: Tvegano početje Klepača, ki pa se je izognil kazni. Bi si prislužil rdeči karton?

37. minuta: GOOOOL! Radomlje so izenačile. Znova je strelec Ester Sokler s svojim sedmim golom v letošnji sezoni. Radomlje so imele številne priložnosti, tokrat pa so vendarle premagale Mihelaka. Lepo je podal Hrvoj z desne strani, Sokler pa se dobro znašel in zaključil v kazenskem prostoru. 1:1!

29. minuta: Daku po udarcu ne more nadaljevati obračuna. Le devet minut po doseženem zadetku mora zapustiti igrišče.

20. minuta: GOOOOL! Mirlind Daku za 1:0! Zanesljivo je izkoristil najstrožjo kazen.

17. minuta: Enajstmetrovka! Padec Kaia Cipota v kazenskem prostoru! Darly N’Landu je bil pregrob! Po ogledu posnetka pa je sodnik pokazal na enajstmetrovko! Mura ima priložnost za vodstvo.

13. minuta: Radomlje še naprej pritiskajo. Tokrat je Ester Sokler po podaji Maria Čuića poizkusil z glavo, znova pa je imel veliko dela Mihelak, ki je žogo potisnil čez prečko. Ostaja 0:0, a gostje so nevarnejši.

6. minuta: Prva priložnost! Radomljami so takoj nevarni. Madžid Šošić je sprožil z leve strani, Klemen Mihelak pa je uspel ubraniti strel in žogo potisniti v kot.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Mura: Mihelak, Kuzmić, Cipot, Kobie, Beganović, Maruško, Tripi, Šarić, Klepač, Kasalo, Daku.

Radomlje: Velić, Marković, Čuić, Nuhanović, Cerar, Šošić, Hrvoj, Sokler, Dobrovoljc, Nlandu, Korun.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!