Rdeča luč za Rogaško, dodatnih kvalifikacij ne bo

Nogomet 22. Maj 202420:12 4 komentarji
Foto: Aleš Fevžer

Licenčna komisija NZS za pritožbe je danes objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo Komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov.

Rogaški, ki si je na igrišču z osmim mestom sicer zagotovila obstanek v Prvi ligi Telemach, so pred kratkih pri licenčni komisiji NZS zavrnili vlogo za pridobitev licence za 1. SNL in Uefina tekmovanja v sezoni 2024/25.

Slatinčani, ki jih v soboto sicer čaka finale pokalnega tekmovanja proti Gorici, so se na odločitev v ustreznem roku pritožili, licenčna komisija NZS pa je pritožbo zavrnila. “Po skrbnem pregledu vseh pritožbenih razlogov in dodatno predložene dokumentacije je ugotovila, da NK Rogaška ne izpolnjuje obveznih infrastrukturnih, športnih, pravnih in finančnih A-kriterijev za podelitev licence,” so v svoji odločitvi zapisali na strani NZS.

O načinu popolnjevanja 1. SNL in posledično sestavi lig za sezono 2024/2025 bo odločal Izvršni odbor NZS, so dodali. Ob tem so tudi sporočili, da se dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telemach med Radomljami in Nafto, ki bi morale biti na sporedu jutri in v nedeljo, ne odigrajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje