Nov dan in nov rekord super nadarjene slovenske osnovnošolke

Atletika 22. Maj 202418:00 1 komentar
Živa Remic
Živa Remic (v sredini). FOTO: Instagram AZS.

Komaj 14-letna obetavna slovenska tekačica Živa Remic je poskrbela za nov rezultat, s katerim je opozorila nase.

Pisali smo že o Živi Remic, ki ruši slovenske rekorde v teku na srednje proge in velja tudi za svetovni fenomen. Popravila je rekord v teku na 600 metrov tako v svoji kategoriji pionirk do 16 let kot tudi v kategoriji mladink do 18 let, ki je bil prej 19 let v lasti nekdanje zelo uspešne slovenske tekačice Sonje Roman.

Popravila je tudi pionirski rekord v teku na 800 metrov, ki je bil 34 let v lasti legendarne Jolande Čeplak – svetovne rekorderke v teku na 800 metrov v dvorani, večkratne dobitnice medalj z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev.

Zdaj je 14-letnica nase opozorila še enkrat, tokrat v teku na 1000 metrov.

Na osnovnošolskem področnem prvenstvu je zmagala z rezultatom 2:52,02, kar je nov osnovnošolski državni rekord, bil pa bi tudi nov rekord med pionirkami do 16 let, a rezultati s področnih šolskih tekmovanj niso uradno priznani.

Za kako hiter tek gre, zgovorno govori podatek, da bi s kar devetimi sekundami prednosti zmagala, tudi če bi na istem tekmovanju nastopila v konkurenci fantov.

Še precej bolj merodajen je za ovrednotenja tega rezultata pogled na svetovno lestvico. Na njej rezultat 2:52,05 pomeni osmo mesto na lestvici najboljših časov v letošnjem letu. Ne v kategoriji pionirk do 16, ampak mladink do 18 let!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje