Riera jezno apeliral na vodstvo Olimpije in okrcal tudi Muro

Nogomet 9. Dec 202215:18 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Albert Riera je bil po zadnji domači tekmi v letošnjem letu, prvenstvenem remiju z 0:0 proti Muri, nezadovoljen. Pojasnil je tudi, kaj se je dogajalo ob koncu tekme in po njej, ko nasprotnikovemu trenerju ni stisnil roke. Ob tem je na vodstvo Olimpije jezno apeliral, naj mu pozimi pripelje okrepitve v napadu.

“Mislite, da sem zadovoljen? Glede na to, kako smo igrali, a nismo osvojili treh točk, ne morem biti zadovoljen. Neverjetno, da nismo zmagali. Nogomet je zabijanje golov, ne samo podajanje. Glede na to, kako igramo, smo prvaki, ampak da postaneš prvak, moraš zabijati gole. To je pomembno. Mi jih ne, kar je naš velik minus. V 19 tekmah smo dosegli le 31 golov. To ni šampionska ekipa. To moramo popraviti. Mi in klub. Rabimo igralce, ki zabijajo gole,” je bil po tekmi, kot je pri njem že v navadi, gostobeseden Albert Riera, čigar ekipa je v polju spet dominirala, a bila premalo konkretna v napadu.

Čeprav je Olimpija pod njegovim vodstvom z letom 2022 zaključila s kar 87 odstotkom osvojenih prvenstvenih točk v Stožicah, je bil zelo nezadovoljen. “Mi moramo 20-krat streljati na gol, da enkrat zadenemo. Na več načinov lahko žogo pripelješ pred nasprotnikova vrata, ampak če gola ne zabiješ, potem ti to ne pomaga. Zato sem razočaran. Ne govorim, da si igralci ne želijo, ampak potrebujemo rešitve. Potrebujemo igralce. To je sporočilo za vodstvo kluba. Zdaj jih čaka delo. Prihaja božični čas,” je potarnal in ljudem, ki so v klubski strukturi nad njim, poslal jasno sporočilo.

“Upam, da dobim okrepitve v napadu. Vodstvu kluba sem to jasno sporočil, ne govorim samo vam. Jaz opravljam svoje delo in se trudim, da sem čim boljši. To, da ne zabijamo dovolj golov, je moja in tudi odgovornost ljudi, ki vodijo klub,” je še povedal Španec na klopi Olimpije, ki zaradi dolgov do nekdanjih igralcev zaradi kazni Nogometne zveze Slovenije trenutno sicer ne sme nakupovati, a naj bi po naših informacijah stvari glede tega Ljubljančani uredili, zato jim bodo pristojni kmalu razvezali roke na prihajajoči nogometni tržnici.

Trener Olimpije, ki ima trenutno na vrhu 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je spregovoril tudi o tem, kaj se je dogajalo ob koncu tekme, ko se je zapletel v besedni dvoboj s strokovnim vodstvom Mure, in o tem, zakaj po zadnjem sodnikovem žvižgu ni stisnil roke nasprotnikovemu trenerju Damirju Čontali.

Olimpija je na 19 tekmah prejela le 16 golov, a jih dosegla le 31. FOTO: Aleš Fevžer.

O čem vse je še govoril Albert Riera govoril?

O tem, kaj se je dogajalo ob koncu tekme:
“Reagiral sem, ker so v nasprotnem taboru govorili z mano. Če je tako, jim pač odgovorim. Vsem. Jaz ne govorim o drugih in tem, kako imajo srečo, kako jim pomagajo sodniki … Če pa kdo govori o meni, se odzovem. Odzvali so se na eno mojo reakcijo, ko sem brcnil plastenko, ampak zato so na in ob igrišču sodniki, da me opomnijo, ne pa oni. Nasprotnik naj se ubada s svojimi težavami, ki jih ima. S tem, kako je igrala njegova ekipa. Po mojem mnenju grozno.”

O tem, zakaj se po koncu tekme ni rokoval s trenerjem Mure:
“Diego Simeone je vodil že več kot tisoč tekem na najvišjem nivoju, pa po tekmi nasprotniku vseeno ni dal roke. To ne pomeni, da ga ne spoštuje. Tako se je pač počutil. Podobno je z mano. Ko se tako počutim, roke pač ne dam. Če pravite, da je to nespoštovanje, okej, ampak jaz se ne pretvarjam. Obnašam se tako, kot se počutim. Ne pretvarjam se, da sem kdo drug.”

O neučinkovitosti v napadu:
“Gradili smo igro od vratarja naprej. Prihajali smo do nasprotnikovega kazenskega prostora. V tem pogledu v ligi ni boljše ekipe od nas, ampak na koncu golov ne zabijamo. Preostali jih po pet, sedem. Igrajo na protinapade in zadevajo. Ne vem … Morda bomo tudi mi na naslednjih tekmah začeli igrati podobno in čakali, tako kot vsi čakajo proti nam. Vzamemo žogo, stečemo v protinapad in dosežemo gol. Morda bi na tak način postali bolj učinkoviti.

Razočaran sem, ker od svoje ekipe želim več. Imam občutek, da bi morali s tako igro imeti več kot 20 točk prednosti. Želim izboljšati ekipo. Nimam pa čarobne paličice, s katero bi zamahnil, pa bi moji napadalci potem začeli zadevati. Zato so napadalci tudi najbolj plačani nogometaši.”

O tem, da Olimpija spet ni prejela gola:

“To je tudi pomembno in hvala bogu, da je tako. Kaj bi bilo, če ne bi imeli tako dobre obrambe? S 31 goli bi bili verjetno pri sredini lestvice. S takšnimi številkami v napadu ne moreš biti vodilni. Veste, da imam rad statistiko. Danes smo imeli žogo 72 odstotkov v svoji posesti. Imeli smo trikrat več napadov od nasprotnika, a nismo zadeli. ”

O tekmi s Taborom v Sežani:
“Težko bo. O tem se ne govori veliko, ampak smo ekipa, ki bo imela najmanj premora. Niti tri dni. Ni nas veliko, zato bom seveda moral rotirati. Jutri bomo začeli razmišljati o naših stvareh. Zame je bila zato današnja tekma zelo pomembna, skorajda finalna. Zdaj nas čaka premor, da se malo izklopimo in nasprotnike pustimo pri miru. Imeli smo dve tekmi, na katerih bi se lahko od zasledovalcev še bolj oddalji. Izgubili smo štiri točke. Lahko bi bili v boljšem položaju.”

Kapetan se strinja s trenerjem

“Strinjam se s trenerjem, tekmo smo imeli pod kontrolo, a tega nismo znali izkoristiti, kar je nadležno. Vedno je lažje, ko zabiješ prvi gol, ki potem nasprotnika prisili v to, da se odpre. Ob zapravljanju priložnosti se ob dominaciji nabirajo frustracije. Na koncu se ti v obrambi zgodi majhna napaka, pa skorajda izgubiš,” je po tekmi povedal Timi Max Elšnik, ki je na novinarsko konferenco prišel v družbi trenerja.

Timi Max Elšnik v akciji na tekmi z Muro. FOTO: Aleš Fevžer.

“To trenerja najbolj moti. Kontrolira ekipo perfektno in nas pripelje do nasprotnikovega kazenskega prostora, potem pa je na nas, da zadenemo. V napadu nekaj zmanjka. To ni kritika, želja obstaja. Napadalci so najbolj lačni golov. Tudi njim ni vseeno. Je težko. Delamo na tem, da bomo v tej prvini boljši. Moramo biti,” je o tem še dejal kapetan Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!