Riera spet poziva k ponovitvi derbija: Želim si poštenosti

Nogomet 24. Feb 202314:094 komentarji
FOTO: Ales Fevžer.

Albert Riera je nedvomno velika poživitev slovenske lige. Španski strateg s svojo ekipo (pre)močno vodi na lestvici Prve lige Telemach in morda ima tudi zato čas za številne druge teme, s katerimi se ukvarja v teh dneh. Še posebej z napakami sistema VAR na minulem večnem derbiju. A v isti sapi 40-letnik poudarja, da si on lahko dovoli razmišljati o drugih stvareh, njegovi fantje pa imajo v mislih samo tekmo s Koprom.

Priznamo, tudi ko novinarji tekmo spremljamo v živo, imamo v rokah pametne telefone in spremljamo dogajanje na družbenih omrežjih. In med včerajšnjo tekmo med Domžalami in Mariborom nas je na omrežju Instagram pričakala objava trenerja Olimpije Alberta Riere, ki se je hudoval nad sodniško odločitvijo v prvem polčasu, ko Domžalčani po igri z roko Gregorja Sikoška niso dobili na voljo enajstmetrovke. Španec je objavil, da je v tistem trenutku prenehal z gledanjem tekme. Pa je res?

“Res je, nisem si tekme ogledal do konca. Rekel sem, da bom gledal serije in ko nekaj rečem, to naredim. Kdo je zmagal? Maribor verjetno ne, ker vidim, da so na drugem mestu Celjani. Oni so zdaj naši rivali, ne Maribor. Nogomet je danes, ne včeraj. Ne gre za to, da so napačne odločitve v korist Maribora, Celja ali Mure. Če bi bil sam v koži Domžal, bi bil danes zelo razočaran,” poudarja strateg Olimpije.

Zakaj sodnika ne pokličejo na ogled posnetka?

Njegova jeza nad napako VAR-a, ki je po njegovem mnenju vplivala na razplet nedeljskega večnega derbija, se še zdaleč ni polegla.

“Ne razumem več VAR-a. Verjamem, da je sodniku na igrišču težko, ampak v sobi za VAR imajo deset kamer in počasne posnetke. Zakaj ne pokličejo sodnika na ogled posnetka? Ti ljudje se morajo izboljšati. Jasno, vsi se borimo za svoje interese, sam se bom boril za Olimpijo. Ampak želim si zmagati pošteno. Zavzemam se za resnico in pravičnost. Ne gre samo za nas, v tem primeru so bile oškodovane Domžale. Na neki drugi tekmi bomo oškodovani mi, potem Tabor, Gorica …” razmišlja trener Olimpije.

Kaj še čakamo? Igrajmo še enkrat!

Riera še vedno nikakor ni opustil želje po tem, da se večni derbi ponovi od 80. minute. Tudi to je dal včeraj jasno vedeti preko objave na svojem Instagram profilu.

“Do 80. minute je bila tekma pravična. Ne morem reči, da še enkrat začnemo tekmo. Ampak potem se je zgodila napaka, kakršna se doslej še ni. In tega ne more opravičiti list papirja. Če sam naredim napako in izgubimo tekmo, točk ne bomo dobili nazaj. Zakaj bi rad ponovitev? Ker je to resnica, dejstvo. Da je bila to napaka. Veseli me, da mariborski trener sprejema moj izziv. Je zelo inteligenten trener. Tudi sam bi v njegovem primeru rekel enako. Ta tekma se torej mora ponoviti. Nogometna zveza Slovenije je priznala napako in od te točke tekma ni regularna. Gremo, igrajmo še enkrat!”

Trenerja sta za, a ni ravno verjetno, da se bo večni derbi še enkrat igral od 79. minute. Foto: Jure Banfi

O Kopru z mediji ne bo govoril

A kot poudarja trener Olimpije, se nogomet igra danes in ne v preteklosti. Sedanjost in prihodnost zmajev pa je priprava na jutrišnjo tekmo s Koprom. Toda Riera tudi pri vprašanju o tej temi poskrbi za presenečenje.

“O Kopru ne bomo govorili. Sam sem starejši, izkušenejši in lahko razmišljam o različnih stvareh. Moji igralci pa tega ne smejo. Govorijo lahko samo o Kopru. Z njimi se pogovarjam samo o tej temi, resno se pripravljamo na tekmo z zahtevnim nasprotnikom. Z vami pa želim govoriti o drugih temah – v dobro slovenskega nogometa. O napakah VAR-a, ki so nedopustne. Igralci pa imajo v mislih le eno – Koper, Koper, Koper. V igri so zelo pomembne tri točke. Drugim ne smemo dati upanja, da nas lahko ujamejo. So pa to njihove skrbi ne naše,” poudarja španski strateg.

(VIDEO) Albert Riera o slovenski ligi – več v ponedeljkovi oddaji Pod prečko!

“Nerad primerjam lige med sabo. Je pa dejstvo, da se liga izboljšuje. Veliko ekip se bori za naslov, za Evropo, ekipe na dnu, ki smo jih jeseni že kar malce odpisali, se prebujajo in vsi bomo izgubljali točke proti njim. To je nogomet. Vsi se borimo za svoje interese, sam se bom boril za Olimpijo, a to je tudi šov. Vsi moram dodati energijo, strast do zmage in tekmovanja. To je lepota nogometa. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo na tekmi. Če bi vedeli, da bo vedno zmagal papirnati favorit, bi to bila neka druga igra. In tega si ne želimo.”

Komentari

Vaš komentar