Oglasil se je Šuler, kadrovska sprememba pri Mariboru

Nogomet 14. Sep. 202118:00 > 18:112 komentarja
Delite:
FOTO: Jure Banfi.

Športni direktor NK Maribor Marko Šuler je v intervjuju za spletno stran potrdil, da bo pomočnika trenerja Aleš Kačičnika, s katerim je klub sporazumno prekinil pogodbo, zamenjal Radovan Karanović, ki dobro pozna delovanje štajerskega velikana.

NK Maribor se je pred dnevi sporazumno razšel s pomočnikom glavnega trenerja Simona Rožmana Aleša Kačičnika, zamenjali pa so ga z Radovanom Karanovićem.

“Po sporazumni prekinitvi pogodbe z Alešem Kačičnikom, ki se mu zahvaljujemo za prispevek in delavnost, ki jo je vložil v obdobju skupnega delovanja, smo morali poiskati novo rešitev. Potrebovali smo dopolnitev strokovne ekipe. Želeli smo, da vlogo prevzame nekdo, ki pozna klub in je deloval v klubu. Odločili smo se za Radovana Karanovića, ampak ne mimo trenerja ali v nasprotju z mnenjem Simona Rožmana. Radovan ima znanje in izkušnje, izpolnjuje zahtevane kriterije ter lahko doda svoj delež. Gremo naprej z novo energijo in z namenom, da naredimo vse, da pripeljemo ekipo na nivo, katerega želimo,” je v intervjuju za spletno stran NK Maribor potrdil športni direktor Marko Šuler.

Marko Šuler. Foto: Grega Wernig

V klubskem intervjuju je komentiral tudi slabše rezultate NK Maribor. Vijolični so pretekli konec tedna visoko izgubili v Kidričevem. Za vodilnim Koprom kljub temu, da imajo tekmo več, zaostaja šest točk.

Šuler: Vedeli smo, da bodo vzponi in padci

“Situacija zagotovo ni prijetna, a ni nerešljiva. V takšnih trenutkih rad pogledam nazaj in zgodovina govori, da je bil Maribor najmočnejši, ko je bilo najtežje. Ker se znamo odzvati in mobilizirati. Zato je Maribor ne samo kot klub, ampak tudi kot mesto nekaj posebnega. Verjamem, da lahko Simon Rožman izpelje zadevo, kot si vsi skupaj želimo. Dela se dobro, trud se mora obrestovati na ustrezen način. Vedeli smo, da bodo vzponi in padci, ko smo se lotili tega projekta. Šli smo v zgodbo, ki ni lahka in bi jo malokdo upal izpeljati.”

Karanović je dobro seznanjen z ustrojem v Ljudskem vrtu, saj je 11 let deloval v mariborski nogometni šoli (med leti 2005 in 2016 v vlogi trenerja selekcij U17, U15 in U13). Nato je tri sezone deloval kot pomočnik trenerja v Krškem, dve sezoni samostojno vodil Beltince, od letošnjega poletja pa je bil vodja nogometne šole v Krškem.

Komentari

Vaš komentar