V Mariboru znova gori, Rožman vendarle ostaja

Nogomet 13. Sep. 202115:19 > 19:062 komentarja
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Maribor je v 8. krogu Prve lige Telemach povsem odpovedal. Vijoličasti so v Kidričevem izgubili z 0:3, njihovi navijači pa se po tretjem porazu v sezoni sprašujejo, če je Simon Rožman prava rešitev za izgradnjo novih uspehov Maribora na domači in mednarodni sceni.

Najverjetneje se danes o težavah Maribora sploh ne bi pogovarjali, če bi novinec v dresu Maribora, Ognjen Mudrinski, v uvodnih minutah izkoristil eno od dveh velikih priložnosti. Neučinkovitost je v zadnjem obdobju velika težava vijoličastih, ki je na osmih tekmah v PLT pri 12 golih. Še večjo težavo predstavlja obramba, ki je luknjasta vse od slovesa Darka Milaniča, zaenkrat pa se ne zdi, da bi lahko omenjena težava izzvenela. Maribor je v tej sezoni prejel že 13 zadetkov.

Simon Rožman je 15-kratne slovenske prvake prevzel marca letos, ko sta štajersko prestolnico zapustila takratni športni direktor Oliver Bogatinov in trener Mauro Camoranesi. Preden je novi športni direktor Marko Šuler našel osebo, ki je bila po njegovem mnenju primerna, da Maribor prevzame za dalj časa, je vijoličaste na nekaj tekmah vodil še Saša Gajser.

Ob vseh naštetih moramo omeniti še Sergeja Jakirovića, naslednika Milaniča, ki je Maribor zapustil po največji evropski sramoti Maribora v klubski zgodovini (Maribor – Coleraine, 27. avgust 2020). Maribor so tako v dobrem letu po slovesu Zlatka Zahovića z mesta športnega direktorja in Milaniča z roba igrišča vodili že štirje strokovnjaki, na mariborskih ulicah pa se že pojavljajo ugibanja o novi zamenjavi na trenerskem mestu.

Rožman je Maribor vodil na 22 tekmah in ga ob devetih porazih ter treh remijih popeljal do 10 zmag.

Rožman ima sicer z Mariborom čvrsto triletno pogodbo, ki bi bila za klub ob predčasni prekinitvi novo veliko finančno breme. Šuler je Rožmana marca predstavil kot strokovnjaka, ki bo Maribor s kontinuiranim in predanim delom na dolgi rok vrnil na pota stare slave. A že prejšnja sezona se na koncu iz oči navijačev ni izkazala za uspešno. Res je, da sta se Šuler in Rožman prenove lotila zelo ambiciozno. Trenutna zasedba Maribora je po zadnjem prestopnem roku povsem spremenjena od podobe v sezoni 2020/21.

Foto: Jure Banfi

Če je to v prejšnji sezoni bil izgovor, ki je pil vodo, pa so v novi sezoni navijači Maribora vse bolj nestrpni. Vsak nov neuspeh pa samo še dodaja olje na ogenj, ki gori v Ljudskem vrtu, pogasil pa bi ga samo naslov ob koncu te sezone.

Odhod Kačičnika naj ne bi pokvaril razpoloženja

Mariborski trener je med reprezentančnim premorom ostal brez svojega prvega pomočnika. Aleš Kačičnik se je poslovil zaradi klubske odločitve, njegovo slovo pa je bilo uradno potrjeno na novinarski konferenci pred tekmo z Aluminijem. Menjava najtesnejšega sodelavca trenerja je dvignila marsikatero obrv, po naših informacijah pa to vseeno ni pokvarilo razpoloženja v pisarnah in v slačilnici.

Foto: Jure Banfi

Prašnikar: Da se je to zgodilo, mora obstajati nek razlog

“Informacij, kaj se je dogajalo in zakaj se je to zgodilo ni veliko. Rožman in Kačičnik sta bila dolga leta sodelavca. Bila sta maksimalno angažirana v tem poslu. Da se je to zgodilo, mora obstajati nek razlog. Samo zaradi forme verjetno do tega ni prišlo. V klubu niso tako naivni. Je pa dejstvo, da se tudi to dogaja. Velikokrat se reče iz osebnih razlogov ali interesa prestopov v drug klub, prave informacije pa do danes še nismo zasledili. Iz nekih informacij se je dalo razbrati, da ni šlo za poseg strokovnega štaba, ampak nekoga drugega, čas pa bo pokazal, ali je bila odločitev dobra in kaj bo ta prinesla,” je o menjavi Kačičnika v nedeljskem studiu pred tekmo med Aluminijem in Mariborom na Sportklubu povedal naš strokovni gost Bojan Prašnikar.

Vrhunci s tekme med  Aluminijem in  Mariborom:

V primeru poraza proti Muri bo v Ljudskem vrtu še bolj pestro

Vijoličasti, ki so v zadnji sezoni naslov v PLT izgubili na zadnji tekmi, ko jih je doma s 3:1 premagala Mura, bodo do konca septembra odigrali tri tekme z zelo neugodnimi nasprotniki. Če bo prišlo do dviga forme, bo Rožman z ekipo lažje zadihal, navijači Maribora pa se upravičeno sprašujejo, kaj lahko pričakujejo od svojih ljubljencev proti Muri, Celju in Domžalam.

Prav test z Muro in dvoboj Rožmana ter Anteja Šimundže bo zelo zanimiv. Rožman je Maribor proti Muri vodil samo na zadnji tekmi lanske sezone, ko ga je izkušenejši trener taktično povsem zasenčil in črno-bele popeljal do največjega uspeha v klubski zgodovini. Če bo Maribor tudi proti Muri ostal praznih rok, lahko pričakujemo, da bo v Ljudskem vrtu še bolj pestro kot danes.

Foto: Jure Banfi

Po uradnih informacijah, ki smo jih pridobili s kluba, sicer priprave na omenjeno tekmo potekajo po ustaljenih tirnicah, kar pomeni, da je Rožman še vedno čvrsto v mariborskem sedlu. Strokovnjak iz Štor je po včerajšnji tekmi za kamere Sportkluba o morebitnem predčasnem slovesu dejal: “To ni moja stvar, to je stvar kluba.”

Za Rožmana in za Maribor bo najbolj pomembno, da igralci pred naslednjimi izzivi naravnajo merilne naprave in da vse priigrane priložnosti ne bodo več ostajale neizkoriščene. Videli bomo, če bo Mariboru to uspelo, da boste o dogajanju v štajerski prestolnici tudi v prihodnje dobro obveščeni, pa še naprej redno spremljajte naš portal.

Komentari

Vaš komentar