Status Karanovića na klopi Maribora ni vprašljiv

Nogomet 8. Avg 202214:11 > 14:13 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Po četrtem porazu v nizu - zadnji je bil za navijače najbolj boleč, saj so ga vijoličastim prizadejali večni rivali iz Ljubljane - se je oglasil športni direktor NK Maribor Marko Šuler. V pogovoru za spletno stran kluba je dejal, da "nikogar ne bodo pribijali na križ" in dodal, da status trenerja prve ekipe Radovana Karanovića ni in nikdar ni bil vprašljiv.

Po porazu na večnem derbiju proti Olimpiji (0:2) so se v Mariboru dotaknili dna. Dobesedno, saj po nepopolnem četrtem krogu Prve lige Telemach zasedajo zadnje, 10. mesto na lestvici. Čeprav so v takšnih trenutkih največkrat na udaru trenerji, pa so se Radovanu Karanoviću v bran postavili organizirani navijači – viole, zdaj pa tudi športni direktor kluba Marko Šuler. 

“Ne glede na okoliščine in trenutno situacijo moramo ohraniti mirno kri. To je tista neprijetna plat nogometa, s katero se v Mariboru znamo soočiti. Ko je težko, znamo stopiti skupaj. Najlažje bi bilo pribijati na križ, menjavati vse po vrsti. Rezultati tega ne odražajo, a so opazne nekatere zadeve, iz katerih lahko izvlečemo pozitivna spoznanja. Po Helsinkih se je ekipa odzvala, hoteli smo zmagati v derbiju, smo pa v eni fazi, ki se lahko zgodi vsakomur. In to je obdobje, ki ga je treba prestati in verjeti v to, kar počneš,” je nekdanji branilec vijoličastih dejal za klubsko spletno stran.

Foto: Jure Banfi

Boja s Finci še ni konec

“Najlažje bi bilo obupati, dvomiti o vsem. Sem mnenja, da delamo dobro. Zgodilo se je ogromno zadev, od poškodb, do odhodov, kar pušča posledice. To je nogomet, podobne zadeve se dogajajo. Treba je preživeti to fazo, prepričan sem, da delamo prav in da se bodo zadeve obrnile v drugo smer.

Žvižgi, ki smo jih bili vmes deležni, so upravičeni. Zgodili so se, ker ljudem ni vseeno. Tudi zato je Maribor, kar je in ga tudi takšne zadeve delajo drugačnega. Bili smo že v veliko težjih situacijah in smo se pobrali. Nič še ni izgubljenega, prvenstvo je še dolgo. Tudi v Evropi še nismo rekli zadnje besede. 2:0 je lahko zavajajoč rezultat, v Helsinke gremo s prepričanjem, da boj še ni izgubljen. Verjamem v ekipo, ki je zmožna narediti nov korak naprej in odpreti novo poglavje. V vsakem primeru nas potem čakata še dve tekmi v play-offu,” je proti četrtkovi tekmi že pogledal glavni kadrovnik Štajercev.

Foto: Jure Banfi

To sodi k nogometu

“Ko delaš dobro, ti nogomet vrne. Vidim potencial v ekipi, verjamem v delo strokovnega štaba. Trenerjev status nikdar ni bil vprašljiv, vztrajamo pri svojih smernicah, zaupamo v uspešno nadaljevanje skupnega projekta in ne dvomimo, da se bomo znova dvignili. Do trenutne situacije so privedli različni dejavniki, tudi objektivne okoliščine. Zdaj smo ostali še brez Watsona za dodatno potrditev faze, ko nikakor ne gre po načrtih. A gre za tisto drugo plat nogometa, ki sodi zraven. Treba je verjeti vase in ne posegati po nepremišljenih odločitvah. Tako je Maribor vedno funkcioniral in bo tudi v prihodnje,” je še dodal Šuler.

“Kot nam zdaj ne gre, se zadeve hitro lahko obrnejo. Lahko smo uspešni v Evropi, tudi v prvenstvu se lahko vrnemo na položaje, kjer si želimo biti. Vem, da bodo vsi naredili vse, da se skupne želje uresničijo. V očeh vidim, da jim ni lahko, ne igralcem, ne strokovnemu štabu, a prav tako vidim izjemno prizadevnost in trud, ki se bo obrestoval,” pa je zaključil športni direktor vijolic.

Foto: Jure Banfi

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!