Vipotnik s 13 golom sezone priigral točko v Domžalah

Nogomet 23. Feb 202319:54
FOTO: Jure Banfi.

Nogometaši Domžal in Maribora so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Nogometaši Maribora še tretjič v sezoni niso uspeli ugnati Domžal. Po dveh zmagah, v 14. krogu so bili tudi zadnji v prvenstvu, ki so uspeli premagati branilce naslova, so tokrat Domžalčani tekmecem odščipnili še točko in jim s tem prekinili niz sedmih zaporednih zmag. Mariborčani tako niso potrdili zmage na večnem derbiju proti Olimpiji, s tem pa so spet padli na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, za drugouvrščenim Koprom zaostajajo za točko, za vodilnimi Ljubljančani pa za 14.

Na krilih zmage na derbiju so varovanci Damirja Krznarja tudi v Domžalah začeli poletno. Na levem krilu je bil razpoložen Ivan Brnić, ki je že v drugi minuti omogočil lepo priložnost Marku Božiću, a je ta zadel le zgornji del prečke. V 11. minuti je Brnić imel tudi sam priložnost, da povede svojo ekipo v vodstvo, toda njegov strel z leve strani kazenskega prostora je vratar Ajdin Mulalić ubranil.

Še eno priložnost za Mariborčane je zapravil Božič, po prodoru in podaji Gregorja Sikoška je že v zraku zadel žogo, vendar jo poslal čez gol. Po začetnem pritisku Maribora pa so gostitelji vzpostavili ravnotežje in postajali vse nevarnejši. Največ težav vijoličastim je povzročal Franko Kovačević, ki je bil najprej premalo konkreten z glavo, nato pa je po podaji Jošta Piška streljal v nasprotni kot, toda nato zadel le vratnico.

Med priložnostima Kovačevića je v mariborskem kazenskem prvič zadišalo po najstrožji kazni. Po strelu Benjamina Markuša je žoga v roko zadela Sikoška, a sta sodnik in tudi Var soba ostala tiho. Zato pa se je slednja oglasila v sodnikovem dodatku, ko je v kazenskem prostoru Max Watson v skoku s komolcem udaril Kovačevića, dosojeno enajstmetrovko pa je slednji tudi uspešno izvedel.

Maribor v drugem polčasu pritisnil na plin

V drugem polčasu je pri Domžalčanih v igro vstopil Žiga Repas, brat Jana Repasa, ki igra za Maribor, in takoj prisilil vratarja Ažbeta Juga na posredovanje. Nato pa so pobudo spet povsem prevzeli gosti. Pritiskali so na domača vrata, a vse do 74. minute niso imeli resnejše priložnosti.

Takrat pa je nekdanji igralec Domžal Arnel Jakupović, lepo podal žogo v prazen prostor, kamor je utekel s 13 goli najboljši strelec lige Žan Vipotnik, ki je nato preigral vratarja, poslal žogo v mrežo in izenačil.

Do konca je Vipotnik ob premoči svoje ekipe še nekajkrat zagrozil, v 82. minuti bi lahko z glavo zadel po kotu, a še prej bi lahko vnovič v vodstvo prišli Domžalčani, ko je Kovačević vse storil, kot je treba, le streljal je slabo, tako da Jug ni imel resnejšega dela.

V naslednjem krogu bo Maribor gostil Celje, Domžalčani pa bodo gostovali v Novi Gorici.

Domžale – Maribor 1:1 (1:0)

Kovačević 50./11-m; Vipotnik 74.

Konec tekme!

77. minuta: Takoj velika priložnost, da bi Domžale znova povedle! Franko Kovačević je prišel do prostora za strel v kazenskem prostoru, preigral je Martina Milca, Juga pa ni uspel premagati.

74. minuta: GOOOOOOL! Žan Vipotnik nadaljuje z izjemno formo! Izenačenje Maribora! Fantastična podaja Arnel Jakupovića, nekdanjega nogometaša Domžal, Vipotnik pa je lepo preigral Mulalića in brez težav zadel. 1:1!

53. minuta: V 53. minuti so enajstmetrovko zahtevali tudi Mariborčani! Žoga je po strelu Žana Vipotnika v roko zadela Andreja Đurića. Piščalka Alena Bubka je znova ostala nema.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

50. minuta: GOOOOL! Domžale vodijo! Franko Kovačević je sam izvedel enajstmetrovko in zanesljivo premagal Ažbeta Juga! 1:0!

Zadetek za 1:0:

Dosojena enajstmetrovka:

46. minuta. ENAJSTMETROVKA! V kazenskem prostoru je padel Franko Kovačević, ki je dobil udarec v glavo s strani Maxa Watsona. Odločitev je vsaj delno tudi kompenzacija za nedosojeno enajstmetrovko iz 23. minute!

35. minuta: VRATNICA! Domžalčani so bili nevarni! Franko Kovačević se je na oddaljeni vratnici znašel sam pred Ažbetom Jugom, z desnico pa je žogo poslal v vratnico! Ostaja 0:0.

23. minuta: Roka Maribora v kazenskem prostoru je ostala nekaznovana! Po strelu Benjamina Markuša je žoga v roko zadela Gregorja Sikoška, a sodnik se ni oglasil.

11. minuta: Maribor je še naprej nevarnejši. Po levi strani je prodrl Ivan Brnić, prišel do zaključka z levico, a Ajdin Mulalić je bil na mestu. Ostaja 0:0.

1. minuta: Takoj priložnost za Maribor! Marko Božić je prišel do strela z roba kazenskega prostora, zadel pa je prečko!

ZEČETEK TEKME!

Začetni enajsterici:

Domžale: Mulalić, Mutavčić, Đurić, Markuš, Kovačević, Hasanbegovićm Hodžić, Nwankwo, Pišek, Strajnar, Husmani

Maribor: Jug, Milec, Watson, Uskoković, Sikošek, Repas, Antolin, Božić, Tolić, Brnić, Vipotnik

Komentari

Vaš komentar