Začudeni trener Radomelj: Je gledal Brucea Leeja? Katastrofa!

Nogomet 28. Avg 202214:55
Delite:
Nedim Bašić
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Olimpije so v sedmem krogu Prve lige Telemach še sedmič zapovrstjo osvojili vse tri točke, potem ko so v domačih Stožicah premagali Radomlje z 2:1. Za predstavo so si Ljubljančani prislužili tudi čestitke gostujočega trenerja Nermina Bašića, ki je v vse večjih težavah, saj je njegova ekipa še četrtič v nizu ostala brez zmage.

Da so postali sploh prva ekipa, ki je letos uspela zatresti mrežo Olimpije, je bila za nogometaše Radomelj in njihovega trenerja Nermina Bašića le slaba tolažba. Po sobotnem porazu v Stožicah z 1:2 so namreč brez zmage ostali še četrtič zapovrstjo.

In čeprav so bili mlinarji več kot dve tretjini obračuna v podrejenem položaju, pa morebiten remi še zdaleč ni bil tako oddaljen. Po nespametni potezi Luke Gučka v 55. minuti, ko je Ljubljančanom podaril enajstmetrovko, sam pa je moral za kazen predčasno v slačilnico, so gosti izkoristili ležernost Olimpije in začeli igrati vse bolje.

Bolj ko se je tekma približevala koncu, nevarnejši so bili za vrata debitanta Denisa Pintola. Svojo premoč so naposled le kronali v izdihljajih dvoboja iz najstrožje kazni, a kaj, ko jih je nato prehitela piščalka glavnega sodnika Mateja Juga.

Vrhunci s tekme Olimpija – Radomlje:

“Če bi bila tekma daljša še pet minut …,“ je po tekmi razmišljal Bašić, a v isti sapi poudaril, da je Olimpija igrala fantastično, zato remi ne bi bil pravičen. “Moram biti objektiven in realen,“ alibijev ni iskal trener Radomelj, ki verjame, da bodo rezultatsko krivuljo že kmalu obrnili navzgor.

A kot priznava, za to ne potrebujejo le časa, temveč tudi nove okrepitve. “Zapustilo nas je 12 igralcev, še trije so poškodovani. Govorimo o 15 igralcih iz pretekle sezone,“ je dejal Bašić in dal vedeti, da letošnja zasedba niti približno ni podobna tisti iz lanske, ki je prvenstvo končala na solidnem šestem mestu.

Kaj je po tekmi še povedal Nermin Bašić:

O tekmi:

“Čestitke Olimpiji za zasluženo zmago. Njihova posest žoge je tako tehnično dovršena, da česa takega nima nobena ekipa v slovenski ligi. V prvem polčasu so prevladovali, sami smo imeli nekaj priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Če ti proti takšni Olimpiji to ne uspe, ne moreš upati na zmago. Na celi tekmi smo imeli šest, sedem polpriložnosti, ki bi jih morali bolje realizirati.

V drugem polčasu smo se nato odločili, da zaigramo pogumneje, napadalneje pa tudi, da imamo žogo več v svoji posesti. A enajstmetrovka in rdeči karton sta nam podrla načrte. Po menjavah smo bili dobri, agresivni, si ustvarili nekaj lepih priložnosti. Tekma bi lahko postala še bolj negotova, kot je bila, a če sem iskren, to ne bi bilo zasluženo. Olimpija je odigrala odlično in uspeva ji sijajen niz.”

 O izključitvi Luke Gučka in dosojeni najstrožji kazni:

“To nam je vse postavilo na glavo. Ogledal sem si posnetek in mislim, da sta tako enajstmetrovka kot rdeči karton čista kot solza. To je bila velika neumnost mojega igralca. Ne vem, kaj je počel. Morda je dan prej gledal Brucea Leeja. Katastrofa! Sodnik je sodil odlično.”

Prekršek Luke Gučka:

 O tem, da so še četrto tekmo ostali brez zmage:

“Res je. Svojo ekipo in ljudi v klubu nikakor ne morem prepričati, da je to povsem druga ekipa Radomelj. Zapustilo nas je 12 igralcev, še trije so poškodovani. Govorimo o 15 igralcih iz pretekle sezone. Poleg tega smo izgubili Ivana Čalušića, ki je bil zadolžen, da se proti vsem ekipam bori za posest žoge. To smo sedaj izgubili. Takšnega igralca preprosto nimamo in sedaj iščemo novega.

Danes smo prvič poskušali igrati na protinapad, kar ni del moje taktike. Želeli smo poskusiti tudi to, čeprav vem, da nimam ekipe za to, saj imam preveč napadalnih igralcev. Ekipa ni uravnotežena in selekcionirana tako, kot bi si sam želel. Upam, da bomo pred koncem prestopnega roka dobili dva, tri igralce. S tem bi vse skupaj uravnotežili tako za igro v napadu kot obrambi ter imeli zdravo konkurenco znotraj ekipe. Verjamem, da bomo spet to, kar smo že bili, vendar potrebujemo čas.”

Foto: Uroš Skaza

 O zamenjavi Maria Čujića:

“Na zadnjih dveh tekmah sem začutil, da dela napake pri podajah. Čutim, da je utrujen, zato sem ga preventivno zamenjal, da se ne bi poškodoval. Mislim, da je psihično utrujen, kar pogosto pripelje do težjih poškodb. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi Čalušiću. Nekatere igralce skušam resetirati in menjati, saj so novinci in še niso na ravni, da bi igrali toliko tekem.”

O tem, ali bi v zaključku tekme lahko izenačili:

“Imel sem občutek, da bi se to lahko zgodilo. Ekipa je dobila krila, ustvarili smo si dve, tri zrele priložnosti. Morda je Olimpija podcenila situacijo, ker je imela igralca več na igrišču in je mislila, da bo tekmo zlahka pripeljala do konca. Fantje so se resnično dobro odzvali. Če bi bila tekma daljša še pet minut … A poudarjam, točke si ne bi zaslužili. Moram biti objektiven in realen. Vem, česa smo sposobni, verjamem v svojo ekipo, a potrebujemo čas. Na voljo imam dobre in željne igralce, kar mi je najpomembneje.”