Znova se potijo tudi najboljši v ligi, Krznar že razmišlja o Evropi (VIDEO)

Nogomet 9. Jan 20249:00 > 9:02 0 komentarjev
Kar je v Celju začel Albert Riera, uspešno nadaljuje Damir Krznar. Foto: Jure Banfi

Na delo so se po nekoliko daljšem premoru od konkurence vrnili tudi nogometaši Celja, ki po jesenskem delu Prve lige Telemach zanesljivo vodijo. Damir Krznar je prvi trening članske ekipe odvodil v knežjem mestu, grofje pa so se nato hitro odpravili v Umag, kjer bodo vadili pred odhodom v Turčijo.

Celjani so se lahko na zimsko spanje odpravili v dobrem razpoloženju. Po 19 odigranih tekmah imajo pred Olimpijo zajetnih 10 točk naskoka, v mislih pa je posledično le naslov v Prvi ligi Telemach. Trener Damir Krznar je igralce po odlični ligaški jeseni nagradil z nekoliko daljšim dopustom, tudi njemu pa je oddih od nogometa prišel še kako prav: “Premor je bil ravno prav dolg. Dovolj časa je preteklo, da smo pripravljeni na nove izzive. Prepričan sem, da so igralci spet željni nogometa in da bomo nadaljevali, kjer smo končali.”

Vodstvo kluba je v navezi s Krznarjem hitro zavihalo rokave pri iskanju dodatnih okrepitev, ki bodo še zaostrile konkurenco. Celjani so se še pred pripravami pričakovano dogovorili za sodelovanje z nekdanjim branilcem Olimpije Aljažem Kreflom. V ponedeljek po novinarski konferenci so nato najprej potrdili prihod krilnega napadalca Rolanda Aaronsa, ki smo ga v dresu grofov napovedali že pred mesecem dni, v večernih urah pa sporočili še ime novega napadalca. To je Sunday Adetunji, ki se v Celje seli kot posojeni nogometaš Čukaričkega. “Kar je pomembno, je povratek poškodovanih igralcev, na katere gledamo kot na okrepitve,” je o igralskem kadru danes med drugim še povedal Krznar.

nogomet nk celje prva liga telemach
Celjska ekipa je prvi trening v letu 2024 opravila na zelenici Skalne kleti. Foto: Uroš Skaza

Na prvem treningu članske ekipe NK Celje so vadili: Rozman, Jurhar, Krefl, Matko, Džumhur, Zec, Dulca, Edmilson, Prutsev, Lamy, Klašnja, Nemanič, Bizjak, Mačak, Kvesić, Zabukovnik, Vrbanec, Ajhmajer, Milič, Aarons, Svetlin, Koderman, Veselaj.


O čem je pred prvim treningom v letu 2024 še govoril Damir Krznar?

  • O tem, kje vidi največ možnosti za napredek v igri Celja?

“Najbolj pomembno je zavedanje, da lahko vsaka ekipa na svetu napreduje. Mi lahko še močno napredujemo tako v napadu kot v obrambi. Med premorom sem veliko razmišljal o tem, kako bomo uspešno prebijali nizko postavljen blok ekip, ki se proti nam branijo z globoko postavljeno obrambo. Skozi priprave bomo zato v igro vnesli nekaj dodatnih idej, ki nam bodo pri tem v pomoč. Potrebujemo nekaj več igre v globino, več bomo morali tvegati. S tem se bomo pozabavali, v igro v napadu bomo posledično vključili tudi osrednje branilce, prepričan pa sem, da bomo s tem še lažje prišli do želenih rezultatov,”

  • O dodatni evoluciji celjskega napada, ki mora biti uspešnejši proti ekipam z globokim obrambnim blokom.

“Direktnost v napadu bo pomembna. Posest je za nas nujna, saj drugače ne moreš igrati proti ekipi, ki se brani. Moramo pa biti hitrejši v iskanju zaključkov. Prepričan sem, da nam bo to med pripravami uspelo dodelati.”

  • O tem, kako ob takšni prednosti ohraniti igralce prizemljene?

“Tudi to je naša naloga. Pred vsako tekmo in po vsaki dobri tekmi ekipi razlagamo, da moramo ostati ponižni in da še nismo ničesar dosegli. Stvar je enostavna, a hkrati zahtevna. Moramo le trdo delati in stremeti ka napredku. Do zdaj je to dobro delovalo, videli bomo, kako bo v prihodnje.”

  • O reprezentančni akciji Slovenije v Združenih državah Amerike.

“Reprezentančni odhodi ne bodo vplivali na priprave. Vsak trener ima raje popolno ekipo, a zapustili nas bodo štirje igralci, ki se lahko brez težav hitro vključijo nazaj v naše delo. Igranje za reprezentanco predstavlja čast, zato smo vsi v klubu veseli, da so naši igralci dobili to priložnost.”

  • O sodelovanju in komunikaciji z Matjažem Kekom.

“S selektorjem sva govorila. Že pred mesecem in pol. Selektor spremlja vse tekme in komunikacija je bila vedno korektna in konkretna. Še enkrat bi rad čestital g. Keku in celi reprezentanci za dosežen uspeh. Prepričan sem, da bomo poleti vsi z užitkom spremljali Slovenijo na evropskem prvenstvu.”

nogomet nk celje prva liga telemach damir krznar nogomet nk celje prva liga telemach damir krznar
Lahko kdo v tej sezoni pokvari načrte Damirja Krznarja? Foto: Uroš Skaza
nogomet nk celje prva liga telemach nogomet nk celje prva liga telemach
Foto: Uroš Skaza
nogomet nk celje prva liga telemach nogomet nk celje prva liga telemach
Foto: Uroš Skaza
nogomet nk celje prva liga telemach aljaž krefl nogomet nk celje prva liga telemach aljaž krefl
Foto: Uroš Skaza
nogomet nk celje prva liga telemach aljoša matko nogomet nk celje prva liga telemach aljoša matko
Foto: Uroš Skaza

  • O zimskem prestopnem roku.

“Morda se bomo okrepili še na krilnih položajih. Že s prestopi, ki smo jih izpeljali, je naša ekipa dobra. Z vsem skupaj smo zadovoljni. Če ne bo odhodov, je ekipa izredno dobro sestavljena.”

  • O morebitnem prihodu Luke Menala.

“Navezali smo stike, a pogovori še niso v sklepni fazi. Videli bomo, kako se bo končalo. Želimo si hitro zaključiti vse te stvari.”

nogomet nk celje prva liga telemach aljoša matko
Aljoša Matko je pozdravil poškodbo in bo spomladi ena izmed večjih okrepitev Celja. Foto: Uroš Skaza
  • O povratku dveh ‘kapitalcev’, ki sta se jeseni ukvarjala s poškodbami.

“Pozitivno je, ker se vrača Aljoša Matko. Zelo dobro je, da bo oddelal celotne priprave. To velja tudi za Maria Kvesića. Glede na njuno dolgo odsotnost nanju gledam kot na dodatni okrepitvi.”

  • O pasteh, ki jih prinaša tako širok igralski kader.

“Za nas je lahko tako širok kader težava. A težava le za trenersko ekipo in še to le v spomladanskem delu, ko ni veliko tekem. Mi se oziramo že proti poletju in zato se pripravljamo na evropska tekmovanja. Poleti bo tako številčen kader ravno pravšnji.”

  • O morebitnih odhodih.

“Kot igralci prihajajo, igralci tudi odhajajo. V naslednjih dneh bomo govorili z nekaterimi, ki morda niso v prvem planu in bi se lahko poslovili. Nogometni svet je zelo dinamičen. Vedno lahko pride do nemoralne ponudbe. Upajmo, da je ne bo. Radi bi zadržali vse nosilce igre in se s tem ukvarjali poleti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!