Radovan Karanović ima veliko razlogov za nemiren spanec

Nogomet 15. Avg 20228:04 > 8:173 komentarji
Delite:
Radovan Karanović
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Domžal so v petem krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:2 (1:1) in mu zadale še šesti zaporedni poraz. "Če se bodo ljudje iz kluba odločili, sem pripravljen ponuditi tudi odstop,“ pravi trener Maribora Radovan Karanović, ki je z eno nogo že na izhodnih vratih kluba.

Če to želi ali ne, Radovan Karanović z Mariborom piše zgodovino. Na veliko žalost in razočaranje navijačev vijoličnih nadvse neslavno. Državni prvaki so sinoči gostovali v Športnem parku pri Domžalah in znova izgubili. Že šestič v nizu, kar se jim v prvi slovenski ligi še ni zgodilo. V petih krogih letošnje Prve lige Telemach so tako osvojili le tri točke in prejeli že 12 golov, kar jih uvršča povsem na rep prvenstvene razpredelnice.

Branilci naslova so pred tekmo z Domžalami napovedovali zmago za vsako ceno, a še enkrat več pogrnili na celi črti. Za razliko od preteklih predstav v letošnji sezoni so se sicer tokrat le nekoliko bolje odrezali v napadu, saj je Rok Sirk z obilo sreče prekinil njihov 287-minutni strelski post, Ivan Božić pa je v sodnikovem dodatku poskrbel, da so po petih tekmah znova zabili več kot en gol. So pa Štajerci zato znova odpovedali v obrambnih nalogah, kjer so jim glavobole zopet povzročale akcije tekmeca iz prekinitev, ki ostajajo rakova rana letošnje zasedbe.

Vrhunci s tekme Domžale – Maribor:

“Smo v zelo težkem položaju. Spet se nam ponavljajo iste stvari. Gole prejemamo iz standardnih situacij in ko si jih najmanj želimo. Zagotovo nam v tem trenutku ni lahko. Ne vem, od kod tolikšna nezbranost. Iz tekme v tekmo se ukvarjamo s tem in zaenkrat tega ne uspemo popraviti,“ je po dvoboju v novinarske mikrofone razlagal trener Maribora.

Triinpetdesetletnik zaman išče odgovore, kako rešiti potapljajočo se barko in napoveduje drastične spremembe v odnosu z igralci, za katere pravi, da “se očitno ne zavedajo, kaj pomeni nositi grb Maribora“. A časa za to mu zmanjkuje, saj vodilnim v klubu s športnim direktorjem Markom Šulerjem na čelu zmanjkuje potrpljenja.

Kaj je po tekmi še povedal Radovan Karanović?

FOTO: Jure Banfi.

O tem, ali je pripravljen oditi:

“Če se bodo ljudje iz kluba odločili, sem pripravljen narediti tudi to. Kakorkoli se bodo odločili, bom njihovo odločitev spoštoval. Tu mislim, da ni nobenih težav.”

O tem, ali je sam ponudil odstop:

“S športnim direktorjem sem se že pogovoril. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.”

O napakah, ki se ponavljajo iz tekme v tekmo:

“Odgovora ne dobim. Na tem delamo dan pred tekmo, na dan tekme, nato pa iz prvega kota nasprotnik neovirano strelja na gol. Ne vem, na kakšen način dati odgovor. Stvari poskušamo popraviti na vse načine, a žal se nam napake ponavljajo.”

O pripravah na evropsko tekmo:

“V vsakem primeru bi rad počakal, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh in nato dal odgovor na to.”

O tem, kakšni bodo naslednji koraki, če bo ostal trener:

“Poskušal bom vse postaviti na glavo. Do sedaj sem igralce morda božal in bil do njih v dokaj prijateljskem odnosu. Zdaj se bomo zadeve lotili na drugačen način. Vse moramo narediti, da stvari spremenimo.”

Viole
Foto: Aleš Fevžer

O zaenkrat še vedno neomajni podpori Viol:

“Nekateri se očitno ne zavedajo, kaj pomeni nositi grb Maribora in nekatere situacije jemljejo prelahko. Maribor je klub, ki vedno želi biti pri vrhu in tega se je treba zavedati. Na treningih igralcem skušamo dopovedati nekatere stvari in jih ustrezno pripraviti, a ob seriji tekem to ni enostavno.”

O tem, ali Viole ščitijo igralce:

“Lahko jim le čestitam za pozitivno energijo. Kako dolgo bo trajala, ne vem.”

O tem, ali je zadovoljen s taktičnimi spremembami:

“Do zadetka, ki smo ga prejeli iz outa smo bili dokaj solidni. Po drugi strani pa se ob polčasu dogovorimo, kako moramo igrati, nato pa po treh minutah prejmemo naiven zadetek. Težko je v takšni situaciji, saj je prisotna negativna energija. Po tako lahko prejetih zadetkih je težko ohraniti mir. Da o tem, da smo dobili že 12 golov, sploh ne govorim.”

O kakovosti mariborske ekipe:

“Ne bi rad tega komentiral. Stanje je takšno, kot je. Bolj me skrbijo lahkomiselnost, neosredotočenost in vse ostalo.”

O tem, ali je težava v zrelosti ali znanju igralcev:

“Prišli smo v položaj, ki ga nihče ni pričakoval. Igralcem volje in želje ne morem očitati. Dejstvo je, da jim ni vseeno, kaj se dogaja.”

Noogmetaš
Foto: Aleš Fevžer

O tem, ali so to njegovi najtežji trenutki v trenerski karieri:

“Po zelo lepi zgodbi niti približno nisem pričakoval, da bo prišlo do tega. Če analiziramo stvari, lahko rečem, da je veliko objektivnih in subjektivnih razlogov, da spim nemirno.”

O tem, ali še ima motivacijo in ali vidi rešitev:

“Po naravi sem optimist, seveda pa čutim odgovornost za to, kar se dogaja.”

Komentari

Vaš komentar