Razočarani in iskreni Krznar: To je sramota

Nogomet 19. Maj 20247:00 1 komentar
Damir Krznar
Damir Krznar. Foto: Aleš Fežver

Nogometaši Celja sezone niso zaključili tako, kot so želeli. Remi z Radomljami (1:1) seveda s tekmovalnega vidika ne pomeni nič, a trener Damir Krznar je bil po tekmi zelo razočaran s pristopom svojih varovancev.

Če bi nekoga brez kakršnega koli vedenja o tem, kaj se dogaja v slovenskem nogometu, poslal na prvi polčas tekme med Radomljami in Celjem, ta oseba nikakor ne bi mogla ugotoviti, kdo je državni prvak in kdo se bori za obstanek v Prvi ligi Telemach.

A če vse skupaj postavimo v kontekst pomembnosti tekme za ene in druge, gre vendarle vsaj malce razumeti bledo podobo Celjanov, ki je bila popolno nasprotje maksimalno motiviranih mlinarjev, željnih zbiranja točk in bežanja iz cone izpada. Trener grofov Damir Krznar je po tekmi zelo iskreno priznal, da je z videnim na zadnji tekmi sezone enostavno razočaran.

“V prvi vrsti smo profesionalci in tako se moramo obnašati. Razumem slavje po osvojenem naslovu, ne bom pa toleriral razprodaje ugleda. Bila bi sramota, če bi danes izgubili proti Radomljam, tako ali tako pa je sramota, kako smo se obnašali in delovali na igrišču. Na mislim samo na igralce, ampak na vse nas, ker smo eno. Ob polčasu sem fantom rekel, ne dovolite si, da odidemo z igrišča sklonjenih glav in osramočeni. Na koncu jim lahko čestitam za točko, pokazali so več želje in vsaj drugi del so oddelali tako, kot smo se dogovorili,” dvoboj ocenjuje Hrvat na klopi Celja.

V nadaljevanju preverite, zakaj je Krznar že v drugem polčasu zamenjal dva nogometaša, kaj zameri svojim varovancem, pa tudi, kakšno poletje je pred njim in njegovo ekipo in kako gleda na napovedano zvezdniško krepljenje grofov.

Damir Krznar
Foto: Aleš Fevžer

O čem je po tekmi z Radomljami govoril Damir Krznar?

O dveh menjavah v prvem polčasu

Videli ste, da ni bilo druge rešitve. Leva stran ni delovala in kaj naj čakam. To je bilo tudi sporočilo ostalim igralcem, da se zresnijo. Razumem, da so igralci že malce z glavo na odmoru, ampak tega razumevanja ne smem imeti preveč.

O tem, kaj je zameril igralcem

Nogometaša ustvari pristop. Če se nekomu ne da, naj iskreno to pove. Če ne bo on, verjamem, da bo nekdo drug, veliko fantov čaka na priložnost. Iz tega ne bom delal drame, ampak vselej moramo biti pravi, sicer se nam lahko to hitro vrne.

O nagradah, ki so jih v tej sezoni pobrali Celjani

Čestitke ekipi za osvojeno, bili smo najboljša ekipa, najbolj konstantni, čestitke tudi posameznikom, ki so osvojili nagrade. Ampak ne vem, zakaj se ne bi od sezone poslovili z dobro tekmo. To je tisto, za kar mi je žal. Vse ostalo je delovalo odlično.

Žan Karničnik, Denis Popović
Žan Karničnik je postal najboljši posameznik Prve lige Telemach. Foto: NK Celje

O tem, ali so nekateri igralci zapravili priložnost, da najdejo mesto v ekipi za naslednjo sezono

Nogomet je šport, kjer se cilji postavijo na začetku sezone. Če se cilji zvišajo, se mora dvigniti tudi forma in kvaliteta igralcev. Glede na naše cilje, moramo okrepiti ekipo. Sledi nova selekcija, bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletalo. Je bila pa tudi današnja tekma zagotovo boj za ta dres. Ne pozabite, to je tudi vsak trening.

O tem, kaj je pred dopustom dejal nogometašem

Odmora ne bo veliko, znova se bomo zbrali 6. junija. Fantom privoščim, da odklopijo glavo in da počivajo. Nogomet gre naprej, nekaj dni odmora za vse, nato pa vsak zase že začne s treningi. Enako velja za nas, za nekaj dni se bomo izklopili, potem pa že začnemo z razmislekom o prihodnosti. Naše priprave se začnejo že pred pripravami. 6. junija se vse začne znova, kar je bilo v preteklosti, ni več pomembno.

O velikih imenih, ki se pojavljajo v povezavi s Celjem

V strategiji moderne vojne je vedno dobro najprej vreči dimno bombo in nato delati v tem oblaku.

Petar Stojanović
Najbolj vroča želja Celjanov ta hip naj bi bil Petar Stojanović. Foto: Aleš Fevžer

O tem, koliko bo sam vključen v proces iskanja okrepitev

S svojimi sodelavci in s svojimi povezavami skušamo pomagati v tem segmentu. Vsaka pomoč je dobrodošla. Imamo veliko nogometnih prijateljev, ki nam pomagajo pri določenih zadevah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje