Viole sredi Ljubljane zakuhale incident, naslov slavi Olimpija (VIDEO)

Nogomet 18. Maj 202419:00 1 komentar
Viole
Foto: Jure Banfi

V slovenskem nogometu imamo tudi kadetskega prvaka. To so nogometaši Olimpije, ki so na odločilni tekmi za naslov remizirali s Celjem (2:2) in osvojili državno krono. Dvoboj pa je imel izjemno pestro, celo krvavo uverturo.

Burno sobotno dogajanje pred odločilno tekmo za kadetski naslov se je začelo že dopoldne.

Člani navijaške skupine Green Dragons so namreč svoje predstavnike vseh generacij vabili na ‘reUNION’ oziroma tradicionalni letni piknik v bežigrajski Jami, vrhunec katerega je bila tekma med Olimpijo in Celjem, ki je neposredno odločala o naslovu državnega prvaka.

Večja skupina Viol napadla nepripravljene Dragonse

Uvod v dan pa je bil zaznamovan vse prej kot športno, ravno nasprotno. Ko je skupina, sestavljena iz nekaj članov skupine Green Dragons, dopoldne pripravljala vse potrebno za piknik, postavljala mize in obešala transparente, jih je po besedah spremljevalcev dogajanja napadla skupina približno 30 viol.

Navijači Maribora so Ljubljančane brutalno pretepli ter nato pobegnili s kraja dogodka. Na prizorišče so prispela policijska in reševalna vozila, slednja so poškodovance odpeljala v bolnišnico. Kakšno je njihovo stanje, še ni znano.

Do 17.00 ure, ko se je začela odločilna kadetska tekma, se je nato vzdušje malce umirilo, nato pa so člani navijaške skupine Green Dragons poskrbeli za šov, kakršnega mladi nogometaši Olimpije in Celja zagotovo še niso doživeli. Okrog igrišča se je zbralo okrog tisoč ljudi!

Olimpija zdržala in osvojila naslov

Tudi nogometaši na zelnici pa so navijačem ‘vrnili’ za izjemen obisk in kuliso ter uprizorili pravo dramo. Zmaji, ki jim je za naslov zadoščal že remi, so hitro povedli po avtogolu Dušana Vukelića, a je ravno tako hitro izenačil Stijan Gobec. V drugem polčasu je Olimpija spet povedla prek Seadina Tafoskega, a so grofje spet izid še enkrat več vrnili na izhodišče.

Stefan Tafoski
Foto: NK Olimpija Ljubljana

Zmaji so do konca srečanja zdržali nalete grofov in pred očmi predstavnikov vodstev obeh klubov slavili naslov državnega prvaka. Po tradiciji se je spektakel končal celo z znamenitim ‘pitch invasionom’ oziroma vdorom navijačev.

NK Olimpija
Foto: SK

Končno stanje na lestvici Olimpija 60 točk, Celje 59 točk, Maribor 57 točk, Bravo 56.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje