Razume nezadovoljstvo navijačev, a verjame v boljši jutri

Evropa 12. Avg 20229:54 > 10:01 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora se po porazu v Helsinkih v nadaljevanju evropske sezone selijo v kvalifikacije konferenčne lige. Na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo so v Helsinkih še drugič izgubili proti finskemu HJK (0:1). Skupno je bilo kar 3:0 v prid finskega tekmeca.

Mariborčani so imeli v finski prestolnici večji del tekme terensko premoč, ta je bila izrazita predvsem na začetku obeh polčasov. V napadu je manjkalo idej, izrazitejših priložnosti si niti niso ustvarili, nekajkrat so nevarno poskušali s streli z razdalje ali polrazdalje, vendar poti žogi v mrežo niso našli.

Na drugi strani niso blesteli niti v obrambi. Že v prvem polčasu so imele težave pri prekinitvah in predložkih s strani, v drugem pa tudi ni šlo brez individualnih napak, tako so v 54. minuti pozabili na Santerija Hostikko, ki je neoviran na robu kazenskega prostora sprejel žogo, nato pa z natančnim strelom v nasprotni kot premagal mariborskega vratarja Menna Bergsena. S tem je zabil še zadnji žebelj v krsto Maribora.

HJK je doma le potrdil napredovanje. Foto: Guliverimage

Karanović verjame v lepo prihodnost

“Na težkem igrišču smo naredili preveč tehničnih napak v organizaciji igre. Če želiš tekmo zmagati, moraš biti bolj natančen pri oddaji žoge. Razumem nezadovoljstvo navijačev, dejstvo pa je, da gre za mlado, razvojno ekipo, ki ima lepo prihodnost. Treba je biti pozitiven, prepričan sem, da se bo rezultatska krivulja kmalu tudi obrnila,” je po petem zaporednem porazu za klubsko stran povedal trener slovenskih prvakov Radovan Karanović. “Naš problem izhaja tudi iz spoznanja, da časa za trening ob tem zgoščenem koledarju ni, tako da moramo določene zadeve popravljati tudi med posameznimi tekmami.”

Edini zadetek v Helsinkih:

Igralce je po porazu na Finskem zastopal mladi napadalec Žan Vipotnik. Prepričan je, da si niso zaslužili takega rezultata: “Dali smo res vse od sebe, upam, da se nam bo kmalu to povrnilo.”

Mariborčani za konferenčno ligo z Romuni

Štajerci se bodo zdaj za uvrstitev v konferenčno ligo pomerili z romunskim Clujem, ki je na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij z 1:0 premagal Šahtjor Soligorsk, prva tekma se je končala brez golov.

Za Cluj igrata tudi dva znanca slovenskih zelenic, in sicer Hrvata Lovro Cvek, nekdanji igralec Zavrča, Aluminija in Celja, ter Karlo Bručić, ki je še lani zastopal Koper.