Pod prečko: Šeško potrdil navijanje Kampla za reprezentanco (VIDEO)

Nogomet 11. Dec 202319:46 0 komentarjev
FOTO: profimedia

Ponedeljkova debata v nogometni oddaji Pod prečko znova ponuja številne teme, s katerimi se trenutno ukvarjamo v našem nogometnem prostoru. V studiu sta se nam pridružila izkušeni vratar Celja in priznan nogometni agent, prek video povezave pa se bo v pogovor vključil tudi naš nogometni dragulj.

V tem večeru se pod žarometi Sportklubovega studia ‘grejeta’ vratar vodilne ekipe Prve lige Telemach Matjaž Rozman in uspešni slovenski nogometni agent Elvis Bašanović. 

Stekla je debata o krizi Maribora, ki je na zadnjih petih tekmah v prvenstvu zmagal le enkrat, danes so vijoličasti oddali točke v Domžalah pri Radomljah.

Vratar Celja je spregovoril o zahtevnosti igrišč pred zimskim “spanjem” in nekako nakazal, da ga ne bi motilo, če bi se jesenski del zaključil že prej. “Ne vem. Igrišča so težja, v Kidričevem sem verjetno prvič branil na tekmi, kjer je bil pred golom sneg,” je Rozman odgovoril na opazko Mihe Penka, češ da ob težjih pogojih na zelenicah pada celo več zadetkov.

Agent Benjamina Šeška je kasneje predstavil svojo prepričanost v to, kdo bo prvak: “Že nekaj let vlagajo velika sredstva v slovenski nogomet, zdaj imajo končno tudi ekipo, ki je kompaktna. Ne le, da mislim, ampak sem celo prepričan v to, da bodo na koncu prvaki.”

Matjaž, drži se svojega posla

“Imajo tudi resnega trenerja, ki ne dovoli popuščanja in se predobro zaveda, kaj lahko prinese preveliko sprostitev. Obrne se lahko tekma in posledično prvenstvo. So resen kandidat,” je dodal Bašanović.

Gosta sta ponudila zanimivo anekdoto izpred več kot desetletja, ko je Bašanović šele dobro začenjal svojo kariero agenta, Rozman pa mu je prigovarjal za enega izmed igralcev, ki je po njegovem mnenju veliko obetal.

Ko je Rozman igral za Salven Belupo v Koprivnici, ga je Bašanović poklical za enega izmed mladih igralcev, ki je štel 17 let. “Šlo je za Kristjana Bistrovića. Ime, ki slovenski javnosti verjetno ne pove veliko. Dejal sem, da imamo v ekipi vrstnika Bruna Bogojevića, ki obeta še več, kot ta igralec, za katerega se je zanimal,” je začel Rozman in kasneje skozi salve smeha priznal, da se je njegova ocena izkazala za porazno. Prvi je igral v Rusiji, Turčiji in Italiji, drugi pa se ni ravno proslavil.

Bašanović je anekdoti dodal: “Ugotovila sva, da je bolje, če Matjaž ostane vratar (smeh).”

Preko video povezave se je debati pridružil tudi slovenski reprezentant in član nemškega Leipziga Benjamin Šeško, s katerim smo se pogovarjali o nedavnem velikem uspehu slovenske reprezentance in uvrstitvi na Euro 2024, pa tudi o njegovi klubski karieri, ki je trenutno povezana z rdečimi biki iz Leipziga, ki so trenutno na četrtem mestu nemške Bundeslige, v ligi prvakov pa so si že zagotovili napredovanje v izločilne boje.

“V klubu vsi mislijo, da bo proti nam lahko, a ne bo! Kevin Kampl mi je seveda čestital, verjel je v nas od začetka in je z nami v mislih,” je med drugim povedal prvi slovenski napadalec. Ko je spremljal Slovenijo leta 2010 na SP, si je mladi Zasavec želel zgolj postati nogometaš, zdaj so aspiracije seveda precej višje.

Foto: Profimedia

“Moramo se zavedati svoje kakovosti. Na EP bomo šli nekaj pokazat, marsikoga, ki nas bo podcenjeval, znamo presenetiti,” je povedal Šeško in za konec dodal, da so se reprezentančni nogometaši med seboj v zasebnem pogovoru razveselili slovenske skupine na evropskem prvenstvu 2024.

Niti tokrat rubrika sodniški pogled z Damirjem Skomino ni razočarala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!