Red Bull svoje lovke širi tudi v angleški nogomet

Nogomet 30. Maj 202412:30 2 komentarja
Leeds
Foto: Profimedia

Avstrijsko podjetje Red Bull se je dodobra zasidralo v svetovnem športu. Zdaj je na sporedu še skok v angleški nogomet. RB je namreč postal manjšinski lastnik angleškega drugoligaša Leeds Uniteda.

Leeds United je bil blizu takojšnjega preboja nazaj v angleško premier ligo. V finalu dodatnih kvalifikacij je bil z 1:0 boljši Southampton, Leeds bo tako še naprej nastopal v drugi ligi.

Po razočaranju na Wembleyju pa iz Elland Roada prihajajo novice o novem sponzorju kluba. To bo z začetkom naslednje sezone postal kdo drug kot Red Bull. Leeds bo logotip rdečih bikov nosil na svojih dresih, ob tem je RB postal tudi manjšinski lastnik kluba.

Sodelovanje bo večletno, po poročanju britanskih medijev pa Red Bull ne bo imel moči spremeniti imena kluba, barv dresov ali imena stadiona.

Projekt avstrijskega podjetja energijskih pijač kot športne institucije se tako nadaljuje. RB ima v svojem športnem oddelku trenutno najboljšo ekipo formule ena s serijskim prvakom Maxom Verstappnom, za Red Bull Leipzig uspešno nastopa slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško, med drugim podjetje sponzorira olimpijsko prvakinjo v plezanju Janjo Garnbret. Red Bull bo kmalu postal imenski sponzor ekipe Bora – Hansgrohe, za katero kolesari Primož Roglič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje