Pred peto tekmo: bo Lively pripravljen za nastop?

Košarka 30. Maj 20249:18 0 komentarjev
Dereck Lively
Foto: Profimedia

Pred peto tekmo konferenčnega finala lige NBA iz Dallasa prihajajo spodbudne novice. Center Dereck Lively II je blizu vrnitve na parket, njegov status pa sicer ostaja vprašljiv. Prav tako nastop Luke Dončića.

Liga NBA je objavila seznam poškodovanih košarkarjev pred peto tekmo konferenčnega finala med Dallasom in Minnesoto. Volkovi bodo lahko računali na vse košarkarje, pri Dallasu pa je situacija drugačna.

Že dalj časa je odsoten novinec Olivier-Maxence Prosper, ki ima poškodovan levi gleženj. Nastop Luke Dončića je, tako kot pred vsako tekmo serije proti Minnesoti, vprašljiv zaradi poškodbe desnega kolena in levega gležnja. Vseeno ga znova gre pričakovati v prvi peterki.

Največje vprašanje ostaja Dereck Lively. Dallasov center je izpustil drugi polčas tretje in celotno četrto tekmo. Na tretji tekmi je že zgodaj v drugi četrtini ob boju pod obročem padel na tla, ob tem ga je v zatilje s kolenom silovito zadel Karl-Anthony Towns. Šlo je za nenameren udarec, saj je slednji spremljal odboj žoge nad obročem in tako ni opazil mlajšega nasprotnika.

Dereck Lively
Dereck Lively. Foto: Profimedia

Lively je bil zaradi poškodbe vratu črtan za četrto tekmo, pred peto pa je njegov nastop veliko bolj verjeten – vseeno pa ostaja vprašljiv.

Dallas proti Minnesoti v konferenčnem finalu vodi s 3:1 v zmagah, serija pa se seli nazaj v Minnesoto. Peta tekma bo danes ponoči (2.30).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!