Dober štart mladink na Švedskem

Reprezentance 3. Okt 201817:57 > 18:01
NZS

Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let je z izredno pomembno zmago začela kvalifikacije za prihajajoče evropsko prvenstvo. Uvodoma so varovanke selektorice Petre Mikeln porazile Izrael, odločilen in tudi edini gol na tekmi je prispevala Kaja Korošec.

Naša izbrana vrsta se je dobro pripravila na Izrael, ki je skušal z obrambno taktiko do točke ali celo zmage. Slovenija je od samega začetka vršila pritisk in bila v 1. polčasu za to tudi nagrajena.

V 8. minuti je poizkusila Sara Agrež, v 15. Pija Kovačič, v 27. minuti pa je žogo mimo vrat poslala Ana Milovič. V 32. minuti je Avrahami nepravilno ustavila Saro Makovec, v naslednji minuti pa je bila Kaja Korošec zbrana pri poizkusu z 11-metrovke. V 34. minuti velja omeniti še strel Adrijane Mori. Tudi 2. polčas so naše mladinke začele poletno: Nika Pintarič se je v izvrstni priliki znašla v 48. minuti, v 54. in 57. sta bili pri strelu Morijeva in Makovčeva.

V 67. in 69. si je zgledni priložnosti pripravil tudi Izrael, v nadaljevanju pa je pobudo spet prevzela Slovenija in prišla do pomembnih treh točk!

Izrael 0:1 Slovenija
0:1 Korošec (33./11-m)

Slovenija: Meršnik, Korošec, Milovič (Vindišar/80.), Agrež, Makovec, Križaj, Mori, Kovačič, Intihar (Klopčič/69.), Pintarič (Hofman/90.), Kunalič.

Slovenija nadaljuje kvalifikacije 6. oktobra, ko igra proti Kazahstanu, za konec pa še proti Švedski.