Ne le Danci, brez najboljšega tudi Kazahstan (VIDEO)

Nogomet 15. Nov 202313:00 0 komentarjev

Poročali smo že o tem, kako bosta na petkovi kvalifikacijski tekmi za nastop na EURU 2024 med Dansko in Slovenijo manjkala dva največja zvezdnika nasprotnikov čete Matjaža Keka, zdaj pa podobne novice prihajajo še iz tabora ponedeljkove tekmeca Slovenije. Tudi pri Kazahstanu ni vse rožnato.

Motor ekipe Kazahstana Bahtior Zajnutdinov je na zadnji prvenstveni tekmi turškega prvenstva utrpel hud udarec.

Ko se je član Bešiktaša ob avt črti boril za žogo z igralcem Bašakšehirja Jeromeom Opokujem, je ta s komolcem nenamerno udaril vezista kazahstanske reprezentance in mu izmaličil obraz.

Sodnik na začudenje vseh sploh ni dosodil prekrška, kaj šele, da bi Opokuju pokazal rumeni karton. Zajnutdinov je trenutno najboljši strelec izbrane vrste s 14 zadetki – v teh kvalifikacijah je prispeval štiri –, tako da se bo njegova odsotnost v Stožicah, kjer Kazahstanci gostujejo v ponedeljek zvečer, zagotovo še kako poznala.

Selektor Magomed Adijev ga za tekmi s Kazahstanom in Slovenijo ne bo mogel uporabiti, saj mu je zdravniška služba naložila vsaj dva tedna počitka. Še en razlog več, da Kek prihodnjih nekaj dni lahko pričakuje povsem miren. Tudi, če proti Danski slovenska izbrana vrsta v petek izgubi, ji že ponedeljkov remi proti Kazahstanu v Stožicah prinaša uvrstitev na EURO. Prvi po 23 letih!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!