Italijansko legendo med tekmo napadli roparji

Euro2024 21. Jun 202410:09 0 komentarjev
Roberto Baggio v enem najbolj ikoničnih trenutkov v zgodovini svetovnih prvenstev. Foto: Profimedia

Legendarni italijanski nogometa Roberto Baggio si bo četrtkovo tekmo evropskega prvenstva Italija-Španija, žal, zapolnil predvsem po drami, ki se je odvijala v njegovi vili.

Prihodnji mesec bo minilo okroglih 30 let od trenutka, ko je Roberto Baggio kot eden največjih zvezdnikov nogometa zgrešil odločilno enajstmetrovko v finalu svetovnega prvenstva proti Braziliji. Dogodek na SP 1994 v ZDA ga je resda zaznamoval, vseeno pa je bil v nogometu danes 57-letni Italijan z znamenitim čopkom precej več od tega. Igral je za Fiorentino, Juventus, Milan, Inter … In tudi veliko zaslužil.

30 let po zgrešeni enajstmetrovki, 20 let po koncu kariere. Foto: Profimedia

Verjetno so imeli to v mislih tudi nepridipravi, ki so v četrtek zvečer, prav v času tekme Italija-Španija na Euro 2024, vdrli v njegovo hišo v kraju Altavilla Vicentina. Kot poročajo italijanski mediji, so napadalci nasilno vdrli v dom slavnega nogometaša, ga s trdim predmetom, domnevno s pištolo, udarili po glavi, nato pa ga skupaj z družinskimi člani zaprli v eno od sob. Drama se je odvijala skoraj 40 minut. Roparji naj bi ukradli več dragocenosti, med drugim ure in nakit ter gotovino. Vrednost odtujenih stvari še za ni znana.

Baggio se je iz zaprte sobe rešil, ko so kriminalci že pobegnili. Po prihodu policije je moral pomoč poiskati še v bolnišnici, kjer so mu oskrbeli poškodovano čelo. Ostali družinski člani so dramo prestali brez fizičnih poškodb.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!