Rogaško doletela še visoka finančna kazen

Nogomet 12. Okt 20239:52 2 komentarja

Reprezentančni premor za NK Rogaška ne mineva mirno. Potem ko je Komisija za pritožbe pri Nogometni zvezi Slovenije njihovo pritožbo v sredo označila za neutemeljeno ter tekmo 6. kroga Prve lige Telemach registrirala v korist Kopra z izidom 3:0, se je zdaj oglasil še disciplinski sodnik. Zaradi burnega dogajanja po tekmi z Olimpijo v 11. krogu je Slatinčanom naložil 3300 evrov kazni, na drugi strani pa bodo Ljubljančani plačati 700 evrov globe.

V manj kot 24 urah je novinec v prvoligaški druščini prejel dva boleča udarca. Najprej so z Nogometne zveze Slovenije sporočili, da je pritožba NK Rogaška neutemeljena in da je tekma 6. kroga zaradi premajhnega števila doma vzgojenih igralcev pri Slatinčanih registrirana v korist Kopra z rezultatom 3:0. V četrtek dopoldne pa je sledilo še sporočilo disciplinskega sodnika, ki je belo-črne oglobil tudi zaradi dogajanja po tekmi 11. kroga proti Olimpiji.

Spomnimo, po obračunu v športnem centru Rogaška prvega oktobra proti Ljubljančanom je na VIP tribuni prišlo celo do fizičnega spopada. V središču se je našel tudi športni direktor zmajev Goran Boromisa, po umiritvi strasti pa sta obe strani drugo obtoževali za začetnico konflikta. Boromisa je zatrjeval, da so prepir izzvali domačini, V Rogaški pa so se najprej obregnili ob dosojeno enajstmetrovko, dogajanje in odločitve sodnika pa so burno pospremili tudi z zapisi na Facebooku.

Zdaj je svoje povedal še disciplinski sodnik NZS. V njem je NK Rogaška zaradi “nešportnega in neprimernega vedenja navijačev – večkratnega žaljivega skandiranja, metanja plastenk in kozarcev na VIP tribuno proti predstavnikom gostujoče ekipe, vdor dveh navijačev na VIP tribuno, kjer sta hotela fizično obračunati s predstavniki nasprotne ekipe in predkaznovanosti” naložil 2600 evrov kazni, temu pa je zaradi nešportnega vedenja več igralcev in predstavnikov ekipe (konfrontacija med igralci in predstavniki ekipe Rogaške in Olimpija Ljubljana ter fizičnega prerivanja in metanja plastenk) dodal še 700 evrov. Slatinčani bodo torej morali plačati 3300 evrov globe.

Na drugi strani bo Olimpija morala zaradi enakega vzroka – nešportnega vedenja več igralcev in predstavnikov ekipe – plačati 700 evrov kazni.

Disciplinski sodnik je svoje povedal tudi glede dogajanja na tekmi med Mariborom in Muro minulo soboto v okviru 12. kroga Prve lige Telemach. Vijoličasti bodo klubsko blagajno zaradi ‘večkratnega žaljivega skandiranja, izobešanja žaljivega transparenta, večkratnega prižiganja bakel, odvržene bakle na igrišče in povzročitve prekinitve tekme ter predkaznovanosti’ olajšali za 2650 evrov, Mura pa bo na drugi strani zaradi večkratnega žaljivega skandiranja plačala 650 evrov kazni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje