Zadeva Rogaška dobila epilog: Nogometna zveza odločila o pritožbi

Nogomet 12. Okt 20237:53 2 komentarja
Foto: Aleš Fevžer

Tekma 6. kroga Prve lige Telemach med FC Koprom in NK Rogaško je epilog dobila za zeleno mizo. Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (NZS) je pritožbo Slatinčanov zavrnila kot neutemeljeno, tekma pa se dokončno registrira s 3:0 v korist Primorcev.

Spomnimo, 26. avgusta bi se morala na koprski Bonifiki pomeriti domači Koper in gostujoča Rogaška, a se tekma 6. kroga Prve lige Telemach ni niti začela. Razlog? Premajhno število doma vzgojenih igralcev v ekipi Slatinčanov (vsaj osem), kar je opazil delegat in tekmi nadel status ‘prekinjene’

Novinci v prvoligaški druščini so bili nad odločitvijo močno razočarani in ogorčeni, zagrozili so celo z odhodom iz tekmovanja, v burnem odzivu pa se je z mesta predsednika kluba poslovil Bojan Jeršečič. Slatinčani so tudi v naslednjih krogih kar nekajkrat Nogometno zvezo Slovenije (NZS) označili kot organizacijo, ki tepta in ponižuje slovenski nogomet.

Zdaj je tekma izpred dobrega meseca dni dobila epilog. Komisija za pritožbe NZS je obravnavala pritožbo Rogaške in sprejela končno odločitev, češ da je pritožba Slatinčanov neutemeljena.

“V obrazložitvi, ki jo je Komisija za pritožbe pod vodstvom predsednika senata Jerneja Klariča, podala na štiristranskem dokumentu, je komisija zapisala, da sta bili odločitvi delegata in vodje tekmovanj pravilni in v skladu z odločbami Tekmovalnega zapisnika NZS ter zavrnila argument NK Rogaška, da bi morala biti tekma 6. kroga odigrana zaradi tega, ker je bila odigrana tekma 5. kroga, ko Rogaška prav tako ni izpolnjevala pogoja doma vzgojenih igralcev. Kljub temu je komisija ugotovila, da napake pri registraciji tekme 5. kroga ne vplivajo na tekmo 6. kroga, saj je potrebno postavo oddati za vsako tekmo posebej,” so zapisali na NZS in dodali, da se lahko neodigrana tekma z Bonifike dokončno registrira v korist Kopra s 3:0. Pritožba na to odločitev ni mogoča.

Koprčani so se s tremi točkami za zeleno mizo na drugem mestu lestvice med reprezentančnim premorom vodilnemu Celju približali le na dve točki zaostanka (26:24) in za dodatne tri pobegnili tretji Olimpiji (20). Rogaška z osmimi točkami ostaja na zadnjem mestu tekmovanja.

Rogaško je v četrtek dopoldne doletela še visoka finančna kazen. Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič je Slatinčanom zaradi neprimernega in nešportnega vedenja po tekmi 11. kroga Prve lige Telemach z Olimpijo naložil 3300 evrov globe. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje