Ljubljanski dan D, prihodnost Olimpije se na novo piše danes

Nogomet 12. Okt 20236:00 0 komentarjev
Goran Boromisa in Joao Henriques

Joao Henriques, adijo! Goran Boromisa, adijo! Dobrodošel Igor Bišćan, Oliver Bogatinov, Zoran Zeljković, Gonzalo Garcia in Dejan Grabić. To je kratek povzetek govoric, ki smo jih v teh dneh na takšen ali drugačen način slišali v povezavi s pestrim dogajanjem v ljubljanski Olimpiji. A vse kaže na to, da so bile preuranjene. Vse pomembne odločitve bodo vodilni možje Olimpije sprejeli šele danes in jih uradno javnosti predstavili v ponedeljek.

Ko se je Joao Henriques danes zbudil v nov dan na Portugalskem, kjer uživa zadnji dan oddiha, na katerega se je prvo moštvo Olimpije odpravilo po izjemno strnjenem ritmu tekem, je še bil trener ljubljanske Olimpije. Vprašanje, ali bo s tem statusom danes tudi legel k počitku in se jutri vrnil v Ljubljano ter vodil trening zeleno-belih, pa ostaja odprto.

Tudi športni direktor Olimpije Goran Boromisa je bil danes zjutraj še vedno športni direktor aktualnih državnih prvakov. Za razliko od Henriquesa lahko po zagotovitvah naših virov napovemo, da bo to ostal tudi po četrtku, ko bo 36-letni Hrvat znova sedel za mizo s predsednikom kluba Adamom Deliusom in direktorjem Igorjem Barišićem, s katerima bo načrtoval prihodnost ljubljanske Olimpije.

No, lahko pa se zgodi, da ga v zvezi s službo športnega direktorja pokliče zagrebški Dinamo, kot namigujejo naši hrvaški novinarski kolegi. Glede na to, da je bil 36-letnik kar sedem let koordinator v zagrebškem velikanu, vprašanje, če bi lahko zavrnil klic, ki bi mu ponudil mesto včeraj odhajajočega Daria Šimića.

Služba Gorana Boromise pri Olimpiji trenutno ni pod vprašajem. Foto: Aleš Fevžer

V ponedeljek na sporedu druženje z novinarji

Kakšne poteze bodo torej povlekli vodilni možje zmajev? Prve odgovore bo prinesel četrtek, po naših informacijah pa bodo nato odločitve vodstva predstavljene v ponedeljek, ko bodo pri Olimpiji organizirali novinarsko konferenco, na kateri bodo razkrili vse spremembe na poti v naslednjo poglavje zgodbe v zmajevem gnezdu.

Še prej se bodo znova zbrali nogometaši Olimpije, nadaljevanje treningov je načrtovano za jutri, v soboto pa bodo zmaji na stadionu ŽAK odigrali prijateljsko tekmo s hrvaško Gorico.

Zasedba Olimpije bo znova skupaj konec tega tedna. Foto: Aleš Fevžer

Ob morebitnem slovesu Henriquesa velika želja Garcia

Slovenska javnost pa je medtem sicer s klopi zeleno-belih že prečrtala Joaa Henriquesa. V resnici se trenutno zdi, da je 51-letnik zaradi zelo bledih predstav Olimpije v zadnjih tednih ‘kredit’ zgodovinske uvrstitve v Evropo hitro zapravil in bo kmalu bivši trener zmajev. Kdo ga bo zamenjal? Po naših informacijah slovenski trenerji trenutno niso v igri za mesto glavnega trenerja Olimpije, ki je, kot poroča EkipaSN, v poizvedovanju o možnosti prevzema trenerske funkcije kontaktirala Igorja Bišćana. Da je bil odgovor nikalen, ni presenečenje. V tem tednu smo že razmišljali o tem, da vnovična združitev dvojno okronanega Hrvata iz sezone 2017/2018 in zeleno-belih ni realna.

In tako moramo v vrtinec razmišljanja o prihodnosti Ljubljančanov znova potegniti Gonzala Garcio. Urugvajec je bil velika želja tako Celja kot Olimpije, a je grofe zavrnil z argumentacijo, da ga slovenska liga ne zanima. Toda po naših informacijah je načrt Olimpije takšen – če se na prvi točki dnevnega reda odločevalci v zmajevem gnezdu strinjajo v tem, da je Henriques zaključil svojo zgodbo v Ljubljani, potem bodo vse moči usmerili na to, da jih v prihodnost s trenerske klopi popelje nekdanji trener Istre. O 39-letniku smo v zadnjih dneh glede nogometnega znanja in sposobnosti vodenja ekipe sicer slišali marsikaj dobrega.

Bo Gonzalo Garcia vendarle deloval v Sloveniji? FOTO: Guliverimages.

Bo Olimpiji torej uspelo to, kar ni uspelo Celjanom in bo na mesto glavnega trenerja ustoličila Alberta Riero 2.0?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!