Ronaldo je postavil ultimat: Bayern ali Chelsea

Nogomet 24. Jan 202317:00
Cristiano Ronaldo in Jorge Mendes iz srečnih časov. FOTO: Guliverimages.

Znano je, zakaj je Cristiano Ronaldo prekinil dolgoletno sodelovanje z Jorgejem Mendesom in se podpisal pod prestop v Savdsko Arabijo, pri katerem portugalski superagent ni sodeloval.

Potem ko je postalo jasno, da zapušča Manchester United, naj bi si Cristiano Ronaldo vseeno želel ostati v Evropi, to idejo pa je predstavil tudi svojemu agentu Jorgeju Mendesu.

“Uredi, da bom prestopil v Bayern ali Chelsea,” naj bi mu zabičal portugalski superzvezdnik, piše španski El Mundo.

Mendes, s katerim sta sodelovala skoraj dve desetletji, je šel v akcijo, a bil neuspešen. Pri Bayernu so takšen scenarij prečrtali takoj, pri Chelseaju pa je bil ameriški lastnik Todd Boehly takšni ideji bojda zelo naklonjen, a je rdečo luč prižgal takratni trener Thomas Tuchel.

Konec plodnega sodelovanja, ki je trajalo dve desetletji

Ker se s selitvijo v London ali München ni izšlo, naj bi se Ronaldo z Mendesom sprl ter zato prekinil eno najbolj plodnih sodelovanj med nogometnim agentom in igralcem do zdaj, ki je presegalo poslovne okvirje. Bila sta namreč velika prijatelja. Mendes, ki se v zadnjih letih ni strinjal s številnimi odločitvami svojega najbolj zvezdniškega varovanca, je tudi boter enega od Ronaldovih otrok.

Pri prestopu v Savdsko Arabijo je tako namesto enega najbolj vplivnih nogometnih agentov posredoval Ronaldov dober prijatelj, nekdanji predstavnik ameriškega proizvajalca športne opreme Nike, Ricky Refuge, ki je Ronaldu izposloval najvišjo plačo v zgodovini nogometa. Pri Al Nassru bo namreč na leto v žep pospravil več kot 200 milijonov evrov.