Ronaldo kaznovan za izpad nad 14-letnim dečkom

Nogomet 23. Nov 202217:47
Foto: Guliverimages.

Angleški nogometni velikan Manchester United je v torek sporočil, da je prekinil pogodbo s portugalskim zvezdnikom Cristianom Ronaldom, danes pa mu je angleška zveza naložila še prepoved igranja na dveh tekmah in denarno kazen v višini 50.000 funtov oziroma 58.000 evrov zaradi ekscesa na aprilski tekmi proti Evertonu.

Sedemintridesetletni Ronaldo je na tekmi premier league, ki je bila 9. aprila, po porazu rdečih vragov na stadionu Goodison Park ob odhodu z igrišča zbil iz rok telefon mlademu navijaču Evertona. Policija iz Liverpoola je po incidentu sprožila preiskavo proti Portugalcu, ki se je naslednji dan opravičil 14-letnemu navijaču, svoje početje pa označil za povsem neprimerno.

“Ni se lahko soočiti s čustvi po takšnih težkih trenutkih. Kljub temu bi moral biti spoštljiv in potrpežljiv ter biti zgled mladim, ki imajo tako radi to igro,” je tedaj zapisal Ronaldo.

Angleška zveza je portugalskega napadalca zaradi aprilskega ekscesa na stadionu Goodison Park obtožila neprimernega vedenja, njena neodvisna komisija pa mu izrekla prepoved igranja na dveh tekmah in denarno kazen, je na svoji spletni strani zapisala angleška zveza.

Prepoved igranja na dveh tekmah bo v veljavi tudi pri novih klubskih delodajalcih portugalskega zvezdnika, ne pa tudi za tekme na svetovnem prvenstvu v Katarju.

Portugalska izbrana vrsta bo prvo tekmo igrala v četrtek, ko se bo pomerila z Gano, v skupini H pa nastopata še Urugvaj in Južna Koreja.

Komentari

Vaš komentar