Rožman na dva vezista Maribora ne računa več

Nogomet 2. Maj 20218:10 > 8:15 0 komentarjev
Simon Rožman
Simon Rožman

Nogometaši Maribora se tudi pod takrirko četrtega trenerja, ki to sezono vodi ekipo, ne uspejo pobrati. Odkar je na klop sedel Simon Rožman je Maribor na petih tekmah vpisal le eno zmago. Celjan na klopi Maribora več priložnosti namenja mladim nogometašem, medtem je dva stalna člana ekipe prečrtal iz rotacije.

Simon Rožman je bil v Mariboru uradno imenovan za glavnega trenerja 20. marca. Zaradi reprezentančne akcije in nato še zaprtja države ob tretjem valu pandemije koronavirusa, je na klopi debitiral šele 16. aprila v Kidričevem.

Skupno je do sobotnega gostovanja v Celju Rožman ekipo vodil na petih tekmah in zbral vsega eno zmago, en neodločen izid in tri poraze. Dvakrat so bili boljši Domžalčani, od tega enkrat v pokalu, ki so vijoličaste izločili v četrtfinalu. Tretji poraz pa je Maribor vpisal v soboto, ko je bil z 2:1 boljši klub, pri katerem se je Rožman trenersko uveljavil.

38-letni Celjan je bil po dvoboju sicer mnenja, da so si zaslužili več: “O tem ni dvoma. Imeli smo pobudo v prve pol ure, žal nismo zadeli in potem med dobro fazo igre bili kaznovani z golom iz prekinitve. V 2. polčasu je sledilo stopnjevanje pritiska, z nekaj izrazitimi priložnostmi, ki jih nismo izkoristili. Uspeli smo izenačiti, poskušali storiti še nekaj več, v zadnjih trenutkih tekme pa spet neprimeren odziv, začetniška napaka.”

Vrhunci tekme Celje – Maribor

Rožman je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal, da gre za specifično situacijo in ne uspejo iztržiti pozitivnega rezultata, ki bi jih psihološko dvignil, a si ne zatiska oči: “Energija, želja sta eno, dejansko stanje pa nekaj povsem drugega. Na vsaki tekmi dobivamo določene odgovore, žal pa nas prevečkrat individualna napaka privede do kolektivnega neuspeha. Žoga enostavno ne želi v gol, kot bi se marsikaj zarotilo proti nam. Fantje se trudijo po svojih najboljših močeh, tega jim ne gre oporekati.”

Nekaj sprememb v ekipi je Rožman že uvedel. Več priložnosti od svojih predhodnikov na klopi namenja mlajšim nogometašem. Tako sta v soboto priložnost dobila 18-letni Vid Koderman in 17-letni Gal Gorenak.

Prečrtal Derviševića in Cretuja

Medtem sta dva vezista, ki sta bila v prejšnjih sezonah v redni rotaciji, Amir Dervišević in Alexandru Cretu, ostala zunaj kadra. “Sta del ekipe, a na njiju v prihodnje ne bom več računal. Trenutni kader lahko odgovori na zahteve v igri in na način, kako se želimo obnašati ter delovati na igrišču“, je neposredno povedal Rožman.

Zadeve bomo skušali peljati naprej na najboljši možni način, iz tega je treba izplavati. Nisem prvi trener v tej sezoni, vsi skupaj smo se novega poglavja lotili z veliko energije. Trenira se dobro, skušamo izboljšati zadeve in pomagati fantom, a ne steče. Psihološki trenutek moštva je slab oz. ni v dobrem stanju. Veliko je razlogov, ki so privedli do tega. Ogromno časa smo posvetili analizi pred prihodom. Želje so bile eno, realnost je druga. Poskušamo s fanti, ki jih imamo v moštvu, narediti tisto, kar se od nas pričakuje,” je osredotočenost na prihodnost opisal Rožman, ki je na klopi nasledil Sergeja Jakirovića, Maura Camoranesija in Sašo Gajserja, ki so pred njim to sezono že sedeli na mariborski klopi.

Časa za počitek in pripravo sicer ni veliko. Že v torek Maribor v 32. prvenstvenem krogu gosti Tabor, naslednji vikend v Stožicah sledi še zadnji letošnji večni derbi. Olimpija mora tekmo 31. kroga proti Aluminiju še odigrati, z zmago bi vijoličastim ušla na velikih 7 točk prednosti.

Položaj na lestvici seveda ni takšen, kot bi si želeli. Ne izgubljam pa upanja, da se bomo izvlekli iz te neprijetne situacije. Kajti bojevitost je vidna, rezultatsko pa nas ne nagradi. Kakšna vmesna izkoriščena priložnost bi nas lahko odpeljala v druge vode. Dobro se zavedamo, v kakšni situaciji smo. Povsem razumemo navijače, ki imajo vso pravico izraziti nezadovoljstvo. Moramo se jim oddolžiti z ustreznim odnosom do klubskega grba, z energijo in z boljšimi rezultati,” je zaključil Rožman.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!